Swing Time: Interactiv Playscape in Boston

- Advertisement -

Swing Time interactiv playscape in Boston - www.homeworlddesign. com (2)

Swing Time is an interactive playscape formed of 20 illuminated ring-shaped swings. Howeler + Yoon Architecture proposes to the residents of Boston this new type of park where they can perform physical activities, in groups or individually. Swings are made from polypropylene and are illuminated with LEDs. The luminous intensity of the LEDs is controlled by a micro-controller and it signals the activity level of the swing. Practically, an internal accelerometer measures the acceleration forces of the swing. When they swings are not used, the LEDs emit a white and soft light, and when they are used, it turns to violet that increases in intensity depending on the acceleration. In this way, a colorful lighting effect is created. Via Howeler +Yoon Architecture

Swing Time interactiv playscape in Boston - www.homeworlddesign. com (7)

Swing Time interactiv playscape in Boston - www.homeworlddesign. com (1)

Swing Time interactiv playscape in Boston - www.homeworlddesign. com (4)

Swing Time interactiv playscape in Boston - www.homeworlddesign. com (6)

Swing Time interactiv playscape in Boston - www.homeworlddesign. com (3)

Swing Time interactiv playscape in Boston - www.homeworlddesign. com (8)

- Advertisement -

Lafayette Mid-Century Modern Remodel by Klopf Architecture

Klopf Architecture's client, a family of four with young children, wanted to update their recently purchased home to meet their growing needs across generations.

Summer Villa Built on the Shore of a Beautiful Lake in Central Finland

A recently retired couple wanted to build a summer villa that would reflect their aspiration for enjoying the beautiful lakeside landscape with their extended family and friends, while at the same time minimising the impact of the construction on the surrounding natural environment.

Holborn Grind in London’s Holborn by Biasol Design Studio

Holborn Grind was completed in October 2014 by Melbourne-based Biasol Design Studio. The bar has an area of 80 sqm and is located in London's...

Apartment-Chalet, France / Refuge Studio

This exceptional apartment-chalet of 150m2 in Megève, France, has been totally transformed by Refuge Studio. It was essential to keep and emphasize the volume...

Stoke Newington Flat in London/ House of Sylphina

The Stoke Newington flat required some basic replanning, and by moving a few key walls it allowed the space to open up and become much more usable. Highlights of colours and patterns were introduced to create features and focal points within the rooms.

The Press Hotel housed in the Portland Press Herald building

The Press Hotel, housed in the renowned Portland Press Herald building, was opened in 2015 as a 110-room hotel with a contemporary vision conceived...

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

As the house is built on a hill, the stair is an important part of the design. It is the visual focus of the home and links the new and old buildings. The glazed ceiling above provides glimpses up to the sky and trees that makes the house feel bigger.

Great Like Studio Designed a Three Storey Residence Like a Peaceful Urban Retreat

Located on a small lot in Downtown Toronto, the owners of this new three storey residence desired a peaceful urban retreat, purposefully tailored to nurture and enhance a close communal family life and their enjoyment of the outdoors.

Woodlawn Residence / Restructure Studio

The subtle exterior of this newly-built modern home complements the established neighborhood, while the interior explores volume and texture by way of a three-story dining room, exposed structural features and natural materials.

How an Old Outbuilding Became a Writer’s Workshop and a Garden Room for Guests

Sue Architekten has transformed an old outbuilding into a comfortable retreat in Wienerwald, Eichgraben, Austria. Project description: The workmen from the village wanted to tear...

Single Family Summer Getaway in Nova Scotia

Rabbit Snare Gorge is a single family summer getaway set in the rugged terrain of Inverness, on the coast of rural Cape Breton, Nova Scotia. The form is generated by the vertical transformation of the traditional gable, a way to get above the trees and view the landscape.