Along the Levee House by R3Architetti

Along the Levee House by R3Architetti (1)

Along the Levee House is a project completed in 2016 by Italian studio R3architetti.

This project arises from the client’s need to combine a two-room and a three-room flat into one apartment that would better accommodate the family’s new needs.

Along the Levee House by R3Architetti (2)

The project strategy entails a clear division between the living and the sleeping areas and includes, within the distributive scheme, a little study area that would host the administrative headquarters of the family business.

Along the Levee House by R3Architetti (3)

We have imagined to spatially define an interior landscape through a prism, a levee that divides and, at the same time, conceals the most private functions of the house. This expedient has allowed us to conceive the living area as a sort of ‘outdoor’ space for the family’s most social activities.

Along the Levee House by R3Architetti (4)

The fil rouge that connects “Along the Levee” to our previous works is the choice of the materials which are, once more, raw, undisguised elements enhanced in their most authentic expression.

Along the Levee House by R3Architetti (5)

Special care has been given in finding their harmonic combination, often obtained through contrast: the earth’s dense texture is softened by the ethereal quality of the resin, the harshness of concrete is tempered by the warmth of wood.

Along the Levee House by R3Architetti (6)

The building process mirrors our vision for the project, where the integration and contamination between the artisans’ custom made work and the project’s technical expertise is paramount.

Architects: R3Architetti
Project: Along the Levee House
Location: Turin, Italy
Photographs: Twin Pixel Video

Along the Levee House by R3Architetti (7)

Along the Levee House by R3Architetti (8)

Along the Levee House by R3Architetti (9)

Along the Levee House by R3Architetti (10)

Along the Levee House by R3Architetti (11)

Along the Levee House by R3Architetti (12)

Along the Levee House by R3Architetti (13)

Along the Levee House by R3Architetti (14)

Along the Levee House by R3Architetti (15)

Thank you for reading this article!

Must Read

EOH IT Hub in Prague by Studio Perspektiv

EOH IT Hub in Prague by Studio Perspektiv

Studio Perspektiv designed EOH IT Hub in Prague, an office interior inspired by multicellular organism and spaceships. The two-storey office space is located in the Main Point building in Prague, Pankrác.