facebook

Argyle Winery Tasting House, Oregon / SERA Architects

Argyle Winery Tasting House by SERA Architects

Project: Argyle Winery Tasting House
Architecture and Interior Design: SERA Architects
Contractor: Lease Crutcher Lewis
Location: Dundee, Oregon
Text by SERA Architects

Shifting wine production from Dundee to nearby Newberg provided Argyle Winery Tasting House with the chance to reinvent its visitor experience and transform what was once wine production facilities into a world-class, 21st-century wine destination. Starting with a master plan of the 2.5-acre site, a concept was developed that blended past with present.

Argyle Winery Tasting House by SERA Architects

Located next to a busy highway in the Willamette Valley, the complex offers the perfect opportunity to tell the story of Argyle and its wines. A new entry pavilion was created by repurposing an existing warehouse that formerly housed crush pad equipment. The warehouse’s corrugated metal siding was stripped away to become a semi-protected pavilion, showcasing its elegant metal structural frame. The pavilion leads guests to the heart of the site—the new Tasting House.

converted warehouse, terrace, by SERA Architects

The Tasting House, another converted warehouse, is where visitors come together to relax, taste, and learn about wine. Old growth Douglas fir, discovered during the former building’s deconstruction, was used to make all of the shelving, tables, paneling, and the tasting bar. In addition to housing a Tasting Room, amenities include a climate-controlled wine library that showcases more than 4,000 bottles of wine, and the tirage library, which displays vintage sparkling wines. The Argyle Reserve Cellar offers the full line of Argyle’s current wines for purchase while a conference room for educational events rounds out the facilities. Since the redevelopment, the winery has seen a 225% increase in visitors.

Tasting House by SERA Architects

During construction, 100 percent of the concrete and steel was recycled or repurposed with some elements, such as siding, roofing, and fixtures, finding new life as primary design features. As materials were deconstructed, they were catalogued and assessed for potential reuse. Throughout the site, remnant foundations were preserved as evidence of the complex’s past. The result is that materials are celebrated in their natural state, in some cases even when less than perfect. In one instance, the wood beams of one building had warped and twisted as a result of not having a strong base to sit on. Rather than hide these structural flaws, the design allows these beams to protrude from the wall and display their spiraling shapes—an homage to the building’s history and a subtle nod to the nature of nature.

Tasting House by SERA Architects

Tasting House by SERA Architects

Argyle Winery Tasting House by SERA Architects

converted warehouse by SERA Architects

converted warehouse by SERA Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Monterey Beach House by Sagan Piechota Architecture

Monterey Beach House is a open and light Monterey coast home oriented toward the Pacific Ocean. This beach house was designed by San Francisco-based...

Highgate Hill Townhouse / LLI Design

The owners wanted to create a new environment; they liked the idea of having a contemporary house and agreed that the house lent itself to this, however they were concerned that contemporary design could be cold and impersonal.

Magnolia Residence in Seattle / Mw|works Architecture + Design

This urban home located in Seattle's Magnolia neighborhood was designed for an active couple looking for a clean open plan without sacrificing privacy. With a purposefully subdued palette of concrete, dark siding, and hardwoods throughout, Magnolia Residence infuses warmth and craft with modern simplicity.

Public Gallery and Cultural Space – GaP / ORA Studio

GaP / Gallery and Space is a new cultural space which aims to educate the public about art and to keep the interest in art alive in the town of Znojmo. GaP is run by the Art to Znojmo Association

Anaz House, Santander / Garciagerman Arquitectos

The Anaz house lies adjacent to the plane-tree covered path, and can be understood as another pavilion along the way to the palace’s entrance sequence. The Project is located in a rural enclave close to the village of San Vitores, a few kilometres away from the Atlantic Coast, and in the former grounds of the Torreánaz Palace.

Stantec Completes Solitair Brickell, The Latest Architectural Landmark Adorning the Miami Skyline

Stantec, the global architecture and design firm known for designing amenity rich residential buildings throughout the country, has completed Solitair Brickell, the latest luxury high-rise gracing Miami’s evolving skyline.