Shenzhen Heytea Lab – Design for More Commercial Experiences

 

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

Name: Shenzhen Heytea Lab
Design Firm: TOMO Design
Interior Design: Uno Chan, Xiao Fei
Cooperative Design: Suri Liao, Joey He, Jason Luo, Yun Peng
Location: Shenzhen, China
Area: 1200 m2
Date: Sep.2019
Photographer: Sean
Main Materials: Gray and white Granite, Metallic silver sand surface, Volcanic rock, Metal texture brick, Sintered Stone, LED transparent screen
Material brand: H Art Materials Shenzhen, TECHSIZE, Hall of Fame

The improvement of consumption and the convenience of digitization have promoted the transformation and formation of new consumption patterns and consumer groups. China is accelerating its entry into a new era of consumption. Today, in face of the new consumer groups and new consumerism, how can we help Heytea, a popular new tea brand, to convey its individuality and to demonstrate its business strategies in product innovation, experience innovation and business integration? Optimizing every possible consumption procedure and creating immersive and interactive consumer experience are the basic logic for TOMO DESIGN in the design of Shenzhen Heytea Lab.

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

Facing the complex background and business environment, the design is based on the insights of the consumption experiences that the brand will bring to the consumers. The design goes beyond the conventional reference system, deconstructs the consumers’ demands and feelings, and extends the potential value of Heytea in the background. Finally, by planning and operating, TOMO has successfully created the space value and new experiences with unique creativity.

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

Entrance Building
Tracing the origin of the project, the designer interprets the artistic context of the building with a sequence of landscape. The façade of the flagship store is designed by gray bricks, which is interspersed with metal bricks to show both traditional beauty and a youthful atmosphere.
The large brand logos are placed on the metal grilles and the protruding eaves. The newly-built block is integrated with the existing columns. The stone benches and the metal hills are arranged flexibly for both landscaping and short break.
At the entrance, the metal grille façade replaces the solid wall, creating a relaxing atmosphere. And the screen behind it displays the beautiful landscape repeatedly. Here, the art of architecture, modern ink paintings, digital technology as well as the “rain curtain” dialogue with each other and show both the collision and combination between tradition and modernity.

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

Courtyard Landscape
With a holistic perspective, the designer creates a courtyard landscape with minimalist skills, creating a clear and open pattern which encourages the interaction between landscape, objects and people. Whether it is a sheet-like grille at a 45-degree angle, or the well-arranged seats in the sunken area, or the pavilion designed with modern skills, or the smooth or rough liner benches, it shows multiple aesthetics and effectively activates the ornamental and practical functions of the courtyard.

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

The interior space is divided into five different laboratories: the peripheral lab, the ice-making lab, the dessert lab and the illustration lab on the first floor as well as the tea geek lab on the second floor.

staircase, TOMO Design

Peripheral Lab
The peripheral lab is located at the entrance to continue the images on the LED facade and display a variety of peripheral products.

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

Staircase
The geometric staircase leads customers to different labs on the first and second floors, and it is also the visual center of space.
Around the staircase, the metal electronic screens present beautiful scenes of four seasons, reminding people of the limitless vitality and creating an aesthetic connection between customers and the device. When they don’t display special effects, the LED screens also serve as art decorations in the space.

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

Ice-making Lab
Dessert Lab
Silver metal bar counter, metal grille details, gray emery floor, and sequential bubble lights as well as the ice-making and dessert displays, connect a series of interesting spaces. At the same time, the floor-to-ceiling glass doors create an interactive visual experience between the interior and the outside landscape.

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

Illustration Lab
The illustration lab is open on three sides, enjoying an open and clear view. The designer cleverly emphasizes the brand culture with details and integrates illustration elements into the space. For example, it displays the brand logo on the ceiling lights. Different from conventional commercial design, the seats are arranged in the peripheral, while the center is relatively empty. This kind of arrangement caters to customers’ social demands and provides an immersive experience.

Electronic-art-decoration - Design for More Commercial Experiences

Tea Geek Lab
Stepping up the staircase with LED images changing alongside, you will finally reach the second floor. Here the ceiling is designed according to the pitched roof to form blocks of different textures, against which a moon-shaped art decoration was created. With the moon hanging against the “starry sky” on the LED screen, a beautiful picture is gradually unfolding before us.

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

The strip lights and light films are inlaid in the ceiling and the metal grilles to highlight the simplicity and elegance of the space. And the aluminum foam sheet covering the side walls is in contrast with the delicate satin brushed metal. Sitting by the window, you can have a great view of the luxuriant green and feel relaxed and refreshed.

Electronic-art-decoration, TOMO Design

According to its market positioning and business strategies, Shenzhen Heytea Lab is designed as the first flagship store in the city. It is a successful practice based on the analysis of the current consumption habits and trends. By integrating commodity and experience with social function, Shenzhen Heytea Lab is devoted to providing brand new consumption experience.

Seating-area, TOMO Design

Shenzhen Heytea Lab - Design for More Commercial Experiences

foto fundal

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Young Family Apartment

Young Family Apartment / Šarkauskai Architecture Atelier

A young family apartment in the Old Town, near the train station takes place in the house built in 1862 with its glamor and magnificence that marked the peak of the bourgeoisie times.

Mt Eden House by Black Box Architects

Jonathan’s own home was designed to make the most of the north facing aspect of one of the few remaining, undeveloped sites in the Auckland suburb of Mt Eden. The design response to this core idea is the formation of a black cedar barrier wall which slices centrally across the site ...
Mexico City House 9

This Mexico City House is Conceived as a Harmony Between Architecture and Lush Gardens

Casa O' is a Mexico City house designed by Despacho Arquitectos HV. The house was designed and built as a harmonious cohabitation between architecture...
Heng Salon — A 29-Square-Meter Pop-Up Scalp Care Salon

Heng Salon — A 29 Square Meter Pop-Up Scalp Care Salon

The Heng Salon is a 29-square-meter pop-up salon, which is situated in a shopping mall in Nanjing, China. The shopping mall has been constructed for many years, which faced the need of upgrade and renovation.
Bond Street Apartment by Dash Marshall: Wormwhole Project 3

Bond Street Apartment by Dash Marshall: Wormhole Project

We built a Wormhole above Bond Street by invading a historic structure with futuristic bits to create a world within a world: new inside of old, dark inside of bright, minimal inside of maximal. The Bond Street apartment is defined by a complete change of style, form, lighting, and material on all surfaces from floor to ceiling.

More Articles Like This