Office DesignArmstrong Teasdale Office, London

Armstrong Teasdale Office, London

Armstrong Teasdale Office, London

Project: Armstrong Teasdale Office
Architects: Oktra
Location: London WC2
Sector: Legal
Size: 8,330 sq ft
Completion Year: 2022
Photographer: Oliver Pohlmann

Armstrong Teasdale imagined a more modern office space with greater presence within London’s legal community and decided to relocate to a heritage building in the legal hub of Lincoln’s Inn Fields. The recently refurbished building offered the unique opportunity to design a destination workplace with all the facilities needed to work flexibly and bring the law firm’s staff together on one floor. Armstrong Teasdale’s new office is situated alongside the atrium and benefits from light, attractive workspace within the semi-public building which also houses a library, event spaces and a café.

Armstrong Teasdale Office, London

As a traditional law firm, Armstrong Teasdale wanted to preserve a cellular layout without compromising on a flexible work environment for their employees. The perimeter of the space was preserved for single and double private offices, whereas desks are situated in an open plan area near the atrium to maximise natural light for employees.

Armstrong Teasdale Office, London

A series of meeting spaces and a breakout area extend the amount of workspace available to staff and provide greater choice of where to work within the office, whilst secondary spaces such as phone booths are positioned away from the main office in areas with lower footfall. A training room dedicated to nurturing young talent is also located within the staff area and is fitted with flexible furniture to be reconfigured as fit for purpose.

Armstrong Teasdale Office, London

Armstrong Teasdale Office, London

In order to position the cellular spaces alongside other types of workspaces, Oktra designed a series of zones within the office to create distinct areas according to their function. Since client privacy is a key priority in a legal workplace, the right of the space became a designated client zone separate from staff working areas. The circulation space around the client area is termed ‘Main Street’ and features a gallery of digital legacy art which can be personalised to provide a bespoke client experience.

Armstrong Teasdale Office, London

Armstrong Teasdale Office, London

Armstrong Teasdale’s brand identity was quite distinct from the building’s aesthetic. Oktra designed the space to communicate their brand in a way that felt coherent with their existing American offices, yet better suited to the architecture of the building, by incorporating a more tonal, grey colour palette with their red brand colour in the furniture and finishes. This was supplemented with timber vinyl, warm floor finishes and the addition of planting to combine modern features with the more traditional elements of a legal office, resulting in an intimate and refined workspace.

Armstrong Teasdale Office, London

Armstrong Teasdale Office, London

Armstrong Teasdale’s new London office space provides staff with a more dynamic and connected work environment while still offering the privacy needed for clients. The employee experience is improved from their previous office through the increased choice of workspace which enables more open and collaborative ways of working. The warm design creates a welcoming, modern workplace situated within a beautiful period building that will leave a lasting impression on clients and encourage staff to work flexibly and efficiently.

Armstrong Teasdale Office, London

Armstrong Teasdale Office, London

This Wales House is a Very Elegant Piece of Architecture

This Wales House is a very elegant and thoughtful piece of architecture. It has great conceptual clarity, it is rich with ideas without being over burdened with them. Externally the Wales house has a strong horizontal emphasis.

Rural Hotel Complex by IDEO arquitectura

The interior design of this rural hotel was conceived by Spanish studio IDEO arquitectura. The oil-tourism will step on strong in the near future. The...

Knoll Retreat by Elizabeth Herrmann Architecture + Design

The Knoll Retreat was designed to have a strong presence, but not overwhelm the site. We let the land, views, and trees shape it and create a framework for intertwined interior and exterior rooms.

One House, Two Ways of Living

This magnificent farm house is situated in one of north Israel's oldest cooperative communities (‘Moshav’). This 600 sqm farm house is the home to a couple in their late 40's.

Embassy Gardens Sky Pool – Suspended Glass Swimming Pool

Plans for a breath-taking, suspended swimming pool named ‘Sky Pool’ have been unveiled for Embassy Gardens – the residential heart of London’s newest neighbourhood,...

Related Articles