Office DesignMacmillan Learning Office by Cushing Terrell

Macmillan Learning Office by Cushing Terrell

Macmillan Learning Tenant Improvement Project

Project: Macmillan Learning Office
Architecture and Interior Design: Cushing Terrell
Cushing Terrell Team: Jessica Kwiatkowski (Project Manager), Sarah Shearer (Architecture), David Remerscheid and Puru Shah (Electrical Engineering), Grace Kirby (Interior Design), Mark Sislen (Mechanical Engineering), Brandon Besser (Structural Engineering)
Photography: Chase Daniel
Contractor: Turner Construction Company
Construction Manager: Colliers / Danny Harrington
Art Consultant: Metropolitan Gallery
Location: Austin, Texas
Year 2021
Photography: Chase Daniel
Text and photos provided by Cushing Terrell

The tenant improvement project for Macmillan Learning’s 32,000-square-foot office in Austin, Texas supports their goal to cultivate knowledge sharing among customers and team members alike. A publishing company that develops digital tools for the education industry, their mission is to enrich lives through learning. To meld the team’s innovative, technical culture with a collegiate ethos, the workplace is highly functional and well-organized to nurture processes essential to creating learning tools. Simple forms and a primarily earth-toned palette with pops of color create warmth, while custom-milled bookshelves are used as focal points throughout the space. Areas for collaboration, focus, and celebration are incorporated to reinforce the unity and synergy of Macmillan’s diverse talent.

Macmillan Learning Tenant Improvement Project

Design challenge and solution: The large training room and break room are on the second floor above another tenant, which meant the team needed to come up with a structural reinforcement solution without impacting the space below. The solution was to reinforce the training room from above rather than the floor below. The team secured the beams to the slab concrete floor instead of putting steel around the beams in the floor below. Additionally, to make these large spaces very flexible, the rooms can be divided by the aluminum and glass partitions to create two large rooms, separating the training room from the break room, or three rooms with the training room divided in half. The Modernfold Acousti-Clear partition has a high STC (Sound Transmission Class) to help absorb sound. Another fun detail, Cushing Terrell provided the custom millwork for the bookshelves.

Products
1. CBI (chairs and workstations), SKG (ancillary furniture)
2. Shaw Industries Group (carpet and Inlet luxury vinyl tile)
3. TRI-KES (wood veneer wallcovering)
4. Nordgröna (Pixel Scandinavian Reindeer Moss)
5. Modernfold Acousti-Clear partition (movable, aluminum and glass wall partition)

Macmillan Learning Tenant Improvement Project

Macmillan Learning Tenant Improvement Project

Macmillan Learning Tenant Improvement Project

Montville Residence / Sparks Architects

Architects: Sparks Architects Project: Montville Residence Interior design: Zooi Design Location: Sunshine Coast, Australia Photographs: Christopher Frederick Jones The Montville Residence by Sparks Architects is situated on the western edge of...

Old Parisian Style Workshop Turned into a Minimal and Flexible Flat

The owners of an old high-ceilinged typical parisian style workshop asked FREAKS to design a punctual living space that could evolve according to their different activities all through the day. FREAKS freearchitects turned the old workshop into a minimal and flexible flat, called La Tournette.

Waiheke House Features Fully Glazed Gable Ends that Maximise the Views and Natural Light

The concept for the Waiheke house was to create a central grand space, surrounded by smaller spaces, somewhat like a church in the center of a small village. The “church“ which resembles a traditional boatshed shape, consists of a singular open space created by parallel precast concrete walls ...

Attic Transformer in New York City / Michael K Chen Architecture

Architects: Michael K Chen Architecture Project: Attic Transformer Project Team: Braden Caldwell, Michael Chen, Julian Anderson Location: New York City, USA Area: 20 sqm Photography: Alan Tansey Having acquired a...

Alibaug Indian Retreat with a Stream Running Through the Middle

With a stream running through the house, this Alibag Indian retreat is delicately woven into the landscape, alternately opening up and closing itself to the different characteristics of the site. Though seasonal, the streambed allows for an interesting landscape feature throughout the year.

Related Articles