Residential ArchitectureApartmentsArtist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

Artist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

Artist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

Project: Artist Life Apartment
Interior Design: NestSpace Design
Locastion: Taipei, Taiwan
Area: 105 sqm
Photography: Jackalliu Photography

It is an apartment for young newlyweds who are interested in arts. Before the refurbishment, they have lived in the 40-year house for 2 years. Since many basic types of equipment and functions were damaged that in need of a proper fix, they decided to let the house shine again and being more suitable for their way of living by the assistance of NestSpace Design.

Artist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

living space, NestSpace Design

The Artist Life apartment size is around 105 sqm, integrated with expectations of an open bright kitchen, separate workplace for both people as well as an ideal space arrangement which takes care of storage requirements. After a series of consultation, the main design concept was to focus on how they make the most usage within a scale and also to present the multiple living spirit raised from the hosts. In order to achieve a practical purpose, most walls and rooms were reorganized to make sure every settlement are connected with their future life, creating a house which includes a living room, kitchen, dining area, storage room, 2 bedrooms along with 2 workrooms and 3 balconies.

Artist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

Colour took a pretty important role in the entire design, spreading lively and coherent vibes in-and-out. A diagonal geometry graphic is painted on the back wall of the sofa. Once people get in, they will immediately see the vivid wall which stands for a lifestyle with various hobbies. The palette was mixed with low-saturation tones of blue, pink, grey and light green. By such hues, we would feel active mood yet not get disturbed while working. This graphic wall also makes a beginning, bring colours based on it to other interiors.

Artist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

dining area, NestSpace Design

It was an interesting plan to have a kitchen located between the lady’s sewing room and drum room. Because the couple wishes to own individual space to be completely indulged in their things, but still, they’d like to feel the existence of each other. There is a matte-white-painted wooden pegboard in the sewing room, and a ceiling-height open shelf to keep the hostess’ stuff. Showing out those things enriches the house decor, it also expresses the unique characteristics of the residents as well.

Artist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

A window in front of the stove appears uncommon in Taiwan. However, it provides a pleasant view when we are busying with cooking. That issue was repeatedly discussed whether to keep or not during the design process. In the end, the owner chose to keep half of the original size, and the design team put additional glass along the window side to solve maintenance concerns. Now that proves an enjoyable cooking experience — unexpected sunlight would flow in to picture an intriguing kitchen scenery.

home office, NestSpace Design

Artist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

kitchen, NestSpace Design

bedroom, NestSpace Design

bedroom, NestSpace Design

bathroom, NestSpace Design

Artist Life Apartment in Taipei by NestSpace Design

Tengoku Residence by CLB Architects

CLB Architects designs the Tengoku Residence, Jackson Hole, Wyoming...a Japanese-inspired garden style home with a dose of mid-century California modernism in the Rocky Mountain West

Angular Melbourne House Designed to Support an Active Lifestyle

The site is a small 300m2 suburban block in south east Melbourne. The brief was to design a new dwelling to accommodate a family of 4 while also including flexible spaces which can change as the children grow and the needs change.

Anoro House – Weekend Retreat by Anna & Eugeni Bach

Anoro House is a weekend house extended and modernized by Barcelona-based Anna & Eugeni Bach Architecture Studio. Description by Anna & Eugeni Bach: The project...

Box in the Box, an Ideal Office

The direct architectural logic of “BOX IN THE BOX”, coupled with outdoor space, naturally forms a three-layered nested structure, in which the inside is the outside, and vice versa.

House in Güemes, Santander / Zooco Estudio

The " House in Güemes " project includes a refurbishment of an existing building and the creation of new construction to complete the program of this particular house. The existing building is annexed to a larger building and separated from it by a large covered passageway.

Related Articles