Residential ArchitectureLoftsAtypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape

Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape

Architects: Arcgency
Project: The Krane / Atypical Living Retreat
Collaborators: Dinesen
Location: Nordhavn, Copenhagen, Denmark
Photography: Rasmus Hjortshøj / COAST Studio

By the harbourside in Copenhagen, an old coal crane has been turned into an Atypical Living Retreat and meeting room, where visitors can enjoy exclusive Danish design with a beautiful view.

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 1

THE KRANE has been realized by owner Klaus Kastbjerg and architect Mads Møller from Arcgency. The Krane is an aesthetic oasis amidst an industrial landscape on the edge of Nordhavn, one of the last harbours under renovation in Denmark’s capital. It is an immersive, multi-sensory experience intensified by the outdoor impression of the sea, sky, harbour and panoramic views over Copenhagen. A luxurious and unique retreat for two.

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 2

THE KRANE includes a reception area on the ground floor and a meeting room called the GLASS BOX on the first floor. The second floor includes a spa with a glass wall and two tubs, so visitors can enjoy the view and good conversation. In the top is a retreat called the KRANE ROOM with a lounge and terrace covered in Dinesen Douglas outdoor planks.

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 3

The project remains true to the history of the crane that was once used for loading coal. The black look ensures that visitors are not distracted by the interior, but can focus on the exterior. THE KRANE has been furnished with Danish high-end brands within lifestyle and design, selected for their signature style, impeccable quality and craftsmanship. But at the same time, it has an understated elegance to it, including only the essentials.

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 4

A great mix of materials has been used for the project. Leather, wood, stone and steel. The furniture is custommade to fit the concept and the dimensions. Dinesen Douglas planks have been used for flooring, ceiling and wall cladding, and the finish is a special made ‘megablack’ oil, which gives THE KRANE a more intensive look. In the meeting room, however, the planks are kept light and have been finished with lye and white oil. Everything is handcrafted by artisans as a tribute to Denmark’s expertise in craftsmanship.

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 5

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 6

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 7

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 8

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 9

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 10

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 11

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 12

dining room, Arcgency

bedroom, Arcgency

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 19

bathroom, Arcgency

bathroom, Arcgency

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 17

The ktane, industrial landscape

The krane

A Atypical Living Retreat Amidst an Industrial Landscape 20

Bionical Emas Offices in Letchworth Garden City

Bionical Emas envisioned a professional, yet calming work environment that would improve the employee experience and welcome them back to the office after an extended period of remote working

San Carlos Midcentury Modern Remodel by Klopf Architecture

Architects: Klopf Architecture Project: San Carlos Midcentury Modern Remodel Project Team: John Klopf, Chuang-Ming Liu and Ethan Taylor Landscape Design: Growsgreen Structural Engineer: Sezen and Moon Photography ©2016 Mariko...

Sassen Residence by SALT Architects

The building had to speak to the rural context, respecting the natural landscape and making most of the magnificent surroundings.

Stuart Silk Architects Designs Selah Residence, a Modern Stone Farmhouse

This four-bedroom residence, situated high on a plateau in the arid landscape of eastern Washington, offers sweeping views across the agricultural valley to the Cascade Mountains and provides a dramatic backdrop to the apple orchards below.

The Bagatelle Restaurant by Lambart & Browne Embellish

The Bagatelle brand began in the meatpacking district of Manhattan, New York. Hailing from France, proprietors Aymeric Clemente and Remi Laba teamed up in early 2008 to create a restaurant that encompasses the French Mediterranean lifestyle in atmosphere and cuisine.

Related Articles