Restaurant Interior DesignBairrista Restaurant in Lisbon / Yaroslav Galant

Bairrista Restaurant in Lisbon / Yaroslav Galant

Bairrista Restaurant in Lisbon, Yaroslav Galant

Project: Bairrista Restaurant
Designer: Yaroslav Galant Innovative Design
Location: Lisbon, Portugal
Area: 160 square meters
Year 2018
Photos provided by Yaroslav Galant

Yaroslav Galant Innovative Design studio has finished work on the interior of Bairrista restaurant. The concept of the project is presenting the traditional Portuguese dish “frango assado”, grilled chicken and vegetables menu, in a new way. The restaurant, situated in a modern neighbourhood city of Lisbon, offers takeaway, delivery services also. Bairrista is a Portuguese word used for a proud local.

Bairrista Restaurant in Lisbon, Yaroslav Galant 1

The interior colours were not chosen at random. Red is traditionally used in the ads of frango assado, yellow and blue are associated with the Portuguese nature and azulejo (ceramic tiles adorning the interiors and exteriors of old houses).

Bairrista Restaurant in Lisbon, Yaroslav Galant 2

The brand wall is composed of the logotype of the restaurant and a well-recognizable Portuguese ornament, the tiles on the floor recall the floor covering in old-fashioned manor houses.

Bairrista Restaurant in Lisbon, Yaroslav Galant 3

Large braided lampshades, logs, white marble and metal constructions speak with the guests in the language of local traditions. The lower part of the wine showcase is made of old roof tiles of 7 different shades and remind us of the rooftops of the City Of Seven Hills. The owner of the restaurant, a proud Lisboner, whole-heartedly supported the authors of the project in all their creative ideas and helped realize them.

Bairrista Restaurant in Lisbon, Yaroslav Galant 4

Bairrista Restaurant in Lisbon, Yaroslav Galant 5

Bairrista Restaurant in Lisbon

Bairrista Restaurant in Lisbon, Yaroslav Galant 6

Subscribe to our newsletter

The Burrow by De la Vega Cano Lasso

The house as a lair, a hideout, a shelter. A reflection which distorts and expands the garden, while confuses and protects. I can not guess the inside, a bit closer, now i can peep through the great silver oculus drilling the reflection.

Greenwich Village Townhouse / Ryall Sheridan Architects

The program for this 1840’s Greenwich Village townhouse redefined it as a spatially interconnected contemporary residence for a young family.

Minimalist Apartment in Mitte, Berlin / Loft Kolasiński

The design of the apartment on Mitte was created in the space of the newly built building, with a 2 + 1 family in mind. We wanted to create a comfortable, relaxing space for the owners who lead very active and busy lifestyles.

Benvenuto House by Faulkner Architects

Architects: Faulkner Architects Project: Benvenuto House Location: Truckee, California, USA Photography: Joe Fletcher Truckee, California’s Benvenuto House was designed by Faulkner Architects for a New York–based client. The Eastern...

Quarry Bay Residence in Hong Kong / Lim + Lu

Hong Kong, 22 January 2019 – Lim + Lu, the New York-founded multidisciplinary design practice, announces the transformation of a 1,200 square feet vacation-like haven that was previously abandoned for over 15 years in Hong Kong's Quarry Bay neighborhood.

Recommended Stories