Restaurant Interior DesignPokehaus Bistro Prague by SOA Architekti

Pokehaus Bistro Prague by SOA Architekti

Pokehaus Prague by SOA Architekti

Project: Pokehaus Bistro Prague
Architects: SOA Architekti
Author: Ondřej Laciga
Concrete sculptural counter: Petr Pufler / Světlonos
Light object: Lukáš Wagner
Construction company: Elektrorekosta
Location: Purkynova, Prague, Czech Republic
Project year 2021
Floor area: 75 m
Photo Credits: Alex Timpau
Courtesy of SOA Architekti

New visual identity is about to be consistent, contemporary and decent.
We are trying to blend actual minimalistic architectural background with tropical warmth…

Pokehaus Bistro Prague by SOA Architekti

Another aim is exposing the preparation process bit more to the people so they become a part of the process and believe in the absolute freshness of everything. The place must move from takeaway bistro to cozy spot where people want to stay. Especially this central fully glassed unit is very transparent and it has to maintain alive…

Pokehaus Prague by SOA Architekti

Design is austere, compact, with only true natural colors. The aim is to move the atmosphere from messy bistro to decent tropical show kitchen.
Three zones have been defined, each one has its own form and function and when applying later to other spaces/units it should communicate the brand identity.

Pokehaus Bistro Prague by SOA Architekti

1 – central bar – strong half circular shape, brutalist form, one level workflow, heavy opposite to huge rattan pendant light.

2 – kitchen wall – open kitchen with big shelf rack, geometrical grid of steel shelving full of things – appliances, plants, decorations and mainly BOWLS.

3 – menu wall – custom printed tropical tiles to create a background for simple menu board.

Pokehaus Prague by SOA Architekti

layout

Pokehaus Bistro Prague by SOA Architekti

The Sanctuary – Palo Alto Residence / Feldman Architecture

The clients of The Sanctuary, recent empty-nesters planning ahead to retirement, hoped to downsize and simplify in the design of their new Palo Alto home. The Sanctuary was constructed as a modern house that allows the landscape to speak first.

210 sqm Apartment Renewal in Brianza, Italy / Bartoli Design

Designer: Bartoli Design Project: 210 sqm Apartment Renewal Project Team: Arch. Carlo Bartoli, Arch. Anna Bartoli, Arch. Paolo Bartoli Location: Brianza, Italy Area: 210 sqm Photography: Diana Lapin Quite a...

Loop Chair is Very Expressive and Fun! What do You Think About Loop?

The Loop Chair is designed by Swedish studio Markus Johansson. The straight line is the shortest path between two points, but it rarely is the...

Adaptive Financial Consulting – New Workspace by Oktra

Adaptive Financial Consulting pride themselves on providing diverse workplaces around the world that inspire a passion for learning and promote employee wellbeing.

High-Tech Office Featuring Thoughtful and Modern Details

The team at Abramson Architects took cues from residential strategy in order to articulate the client’s ideal of a space that is humanizing, connected, and intelligent.

Related Articles