Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

Project: Bisushima Restaurant
Architecture: Ben Adams Architects
Project team: Ben Adams, Mark Conroy, Bethany Houlihan
Client: Amaberry
Location: Charing Cross, London
Area: 6,000 sqf
Budget: £1.2m
Text and photos: Courtesy of Ben Adams Architects

A modern restaurant located at the top of Page8 Hotel overlooking Trafalgar Square.

Bisushima Restaurant is a new signature modern Japanese restaurant located at the top of the Page8 hotel near Trafalgar Square. The 6,000 sqf restaurant features two extensive roof terraces, offering outdoor dining and spectacular views of London’s iconic skyline, Covent Garden, and Trafalgar Square.

Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

Restaurateur, Sergey Men, who also owns the World’s End Market on the King’s Road, has developed the 190-cover dining concept. Located on the hotel’s sixth floor, the restaurant will also provide F&B services for hotel guests and will include a Japanese breakfast for room service.

Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

Following our work at Nobu, Ben Adams Architects collaborated with the restaurant’s brand agency to develop a design rooted in pared-back Japanese minimalism and which would create a harmonious relationship between food, guests, and environment. Without straying into pastiche, a number of Japanese-inspired elements are featured in the interior including a mural in blue and gold, which references traditional Japanese landscape art and highlights the subtle transition from day to night.

Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

A restrained interiors palette includes pale grey leather dining booths, concrete floors, the warm wooden accents of European Oak used throughout, and lots of natural daylight. A coffered ceiling with an integrated bespoke lighting concept helps create a more intimate ambience and references the Japanese mending technique of Kintsugi, or ‘golden repair’.

Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

By day the restaurant offers a calm and tranquil environment but after dark changes to showcase the drama of Japanese cookery. A large open grill and counter highlight the preparation and presentation skills of the chefs at work.

Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

As well as the top floor restaurant, an additional speakeasy bar at ground floor, adjacent the car park, offers a cool and accessible drinking experience. Conceived as a flexible space for private events or VIP launches, the bar creates an extension of the brand and helps draw visitors into the hotel and restaurant.

Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

Bisushima Restaurant by Ben Adams Architects

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Sheen House / R2 Studio Architects

Sheen House / R2 Studio Architects

The Sheen House project includes a rear extension with a large open-plan space including the kitchen, dining space, lounge and library which form the heart of the family home.

Beautiful Tiny Concrete House with a Minimalist Architecture

This beautiful tiny concrete house is the perfect escape, enjoy the private beach, private pool and vegetation. Casa Tiny is located in Puerto Escondido,...

Long Island Residence: Renovation and Conservation by CDR Studio

Long Island Residence is a family home designed by New York- based CDR Studio. Description by CDR: The Long Island Residence is located in a...

Nelson Bar by Techne: Maritime, Timeworn and Rustic Feel

The bayside landscape of St Kilda provides both the stunning backdrop and the inspiration behind this newest project from Technē Architecture + Interior Design. The Nelson is where you can come to indulge your appetites in rum ...
Abierta House by Roberto Ramírez Pizarro 6

Abierta House by Roberto Ramírez Pizarro

Abierta house is a project for a couple of my dearest friends. A small piece of land in one of the most exclusive developments in the city was the perfect excuse to put on practice what the project represents itself: unfold the barrier between the outdoor and the indoor space.

More Articles Like This