Residential ArchitectureHousesBavarian house built for relaxation and vacation

Bavarian house built for relaxation and vacation

Bavarian house built for relaxation and vacation (1)

The holiday home situated in the Upper Bavarian Inn Valley is only 4 meters wide. The architects Christine Arnhard and Markus Eck have built it for themselves according to their own wishes and ideas. The house with solid walls of wood and clay is like a loft on five levels: the half-offset stacked rooms are openly interconnected. The entrance area with garage leads into the dining kitchen, which can be opened with large folding doors on two sides.

Bavarian house built for relaxation and vacation (11)

Two floating terraces extend the interior space outdoors. The living area with fireplace and views on the Spitzstein is located half a floor above. The bedroom with views of the creek “Auerbach” is on the next level and further up is the gallery under the roof with freestanding bathtub and sky view. For more information visit Urlaubsarchitektur and Holzhaus am Auerbach

Bavarian house built for relaxation and vacation (10)

Bavarian house built for relaxation and vacation (2)

Bavarian house built for relaxation and vacation (12)

Bavarian house built for relaxation and vacation (4)

Bavarian house built for relaxation and vacation (3)

Bavarian house built for relaxation and vacation (5)

Bavarian house built for relaxation and vacation 18

Bavarian house built for relaxation and vacation (16)

Bavarian home built for relaxation and vacation (15)

Bavarian home built for relaxation and vacation (1)

Bavarian home built for relaxation and vacation (7)

Bavarian home built for relaxation and vacation (14)

Bavarian home built for relaxation and vacation (6)

Bavarian home built for relaxation and vacation (9)

Bavarian home built for relaxation and vacation (8)

Reconstruction of the Villa from 1906 in Contrast to the Contemporary Living

For the new owners, we design a contemporary layer, redraw floor layouts, organize the flow of spaces and tune up the combinations of materials to preserve the original elements of the villa and meet the requirements of contemporary living.

150-Year-Old House Transformed into a Bright and Fluid Space

Located in the St-Henri district of Montreal, this project involves the conversion of a duplex into a cottage for a young professional couple wishing to adapt the layout to their needs. The main challenge : to transform the small, dark and enclosed rooms of this 150-year-old home into a bright and fluid space.

Taylor House / in situ studio

Architects: in situ studio Project: Taylor House Location: Charlotte, North Carolina, USA Photography: Keith Isaacs Photo Description by in situ studio: Taylor house is on a flat site,...

Bellevue Residence / David Coleman Architecture

Located a stone’s throw from the region’s technology center, the Bellevue Residence offers strong connectivity to its pastoral landscape without compromising comfort during Seattle’s long, wet winter.

Villa The Rock Ibiza – Finding Synergy Between Nature and Architecture

A detached bright original and designed house hidden in a grove, setting on a promenade overlooking the Mediterranean sea is the perfect place to retire to from the city life.

Related Articles