Residential ArchitectureHousesButterfly House - 1000 sf Colorful Guest House in the Woods

Butterfly House – 1000 sf Colorful Guest House in the Woods

Butterfly House - 1000 sf Colorful Guest House in the Woods (1)

Project: Butterfly House
Architect: David Clovers Studio
Design Team: David Erdman, Clover Lee, Jason Dembski, Damien Hannigan, nick Benner, Mui Fuk Man, Spencer Mak, Vincent Lim, Timmie Chan, Yip Hiu Sze Sannie, Ronald Tang
Location: Poyntelle, Pennsylvania, USA

Hong Kong-based design team Davidclovers has designed Butterfly House, a 1000 sf guest house located in Poyntelle, Northeastern Pennsylvania.

Description by Davidclovers: Butterfly house is a 1000 square foot guest house set amongst a heavily wooden, site in Northeastern Pennsylvania currently under construction. It is conceived as a preternatural, brilliantly colored form that oscillates between sheer camouflage and sparkling beacon within the woods. The design maximizes access and views to a nearby pond. Simultaneously, Butterfly House “backs” into the woods using the bedrooms, bath and kitchen to make secluded the more open living-dining areas.

Butterfly House - 1000 sf Colorful Guest House in the Woods (7) Working from a standard rectangular plan, the forms shifts subtly in three dimensions, pulling the landscape inward along its edges. The house, for two Artists, uses a unique custom colored, recycled, stainless steel, roof and cladding system that at once augments the form of the building and blends it into its surroundings. The sheen and color of the cladding emit glowing color as much as they absorb it – transforming the building’s appearance daily and between seasons.

Butterfly House - 1000 sf Colorful Guest House in the Woods (5)

Butterfly House - 1000 sf Colorful Guest House in the Woods (6)

Butterfly House - 1000 sf Colorful Guest House in the Woods (3)

Butterfly House - 1000 sf Colorful Guest House in the Woods (4)

Butterfly House - 1000 sf Colorful Guest House in the Woods (2)

Makio House, Kuala Lumpur / Fabian Tan Architect

Makio House is a corner lot unit located in a guarded neighbourhood of Kuala Lumpur. The client wanted a minimalistic and comfortable home to suit his family and personality.

Lean 2 House by Ben Callery Architects

At Lean-2 House we’ve put a new spin on the quirky and quaint elements of the typical lean-to, with a compact but spacious second lean-to on an existing house with a difficult orientation.

Single Room, Five Places / Tommaso Giunchi Architect

The design of this studio apartment arises from the customer’s request to have a very flexible space that could accommodate different needs: comfortable for working, business meetings, relax, b&b and pied-à-terre.

Single Storey Extension and Renovation to a 1960’s House

Kate's House is a single storey extension and renovation to a 1960's house, entered through a side courtyard sanctuary which separates the retained part...

This Skinny House in Maringá Featuring a Cor-Ten Steel Decorative Façade

This skinny house is located in a growing neighbourhood, in one of the highest points of the city, which give a privileged view of it. Due to the small land area be consisted in 6,50 m X 27,80 m, the strategy was to restrict the program of basic needs in order to keep only the minimal needs by the family.

Related Articles