Residential ArchitectureHousesPetrel Avenue House, Residential Duplex Design by Studio Workshop

Petrel Avenue House, Residential Duplex Design by Studio Workshop

Petrel Avenue House, Residential Duplex Design by Studio Workshop

Project: Petrel Avenue, Residential Duplex Design
Designer + Developer: Studio Workshop
Location: Mermaid Beach, Queensland, Australia
Project size: 420 m2
Project Budget $1000000
Completion date 2019
Photo Credits: Andy MacPherson
Text and photos: Courtesy of Studio Workshop

What was the brief?
To interoperate a modern design aesthetic while being sympathetic to the local coastal context.

Petrel Avenue is a residential duplex design, this project aims at delivering a high end interpretation of a coastal aesthetic. The lightweight cladding and differing forms separate the pair untimely displaying the same overall language. Each villa consists of 3 bedrooms, 2.5 bathrooms, natural stone kitchen and a pool over 2 levels at 220sqm each. The design paired with the sub tropical landscape pushes the boundary in the area for a new wave of designer driven product.

Petrel Avenue House, Residential Duplex Design by Studio Workshop

What were the key challenges?
Delivering a project which felt generous while navigating design elements with a constrained 12m frontage on an overall 405sqm block.

Petrel Avenue House, Residential Duplex Design by Studio Workshop

kitchen, Studio Workshop

Petrel Avenue House by Studio Workshop

staircase, Studio Workshop

Petrel Avenue House, Residential Duplex Design by Studio Workshop

bedroom, Studio Workshop

Petrel Avenue House by Studio Workshop

bathroom, Studio Workshop

Petrel Avenue House by Studio Workshop

pool, Studio Workshop

Petrel Avenue House, Residential Duplex Design by Studio Workshop

Shift House by Measured Has a Colorful, Confetti-Like Facade

Shift House sits on a family-friendly street in Vancouver’s down-to-earth east side. Part of a close-knit community, its massing of two distinct ridged elements at once reflects and respects the common architectural silhouette of the neighborhood ...

The Mini-Shop of Cosmetic Contact Lenses of 36 sq.m

This is a small store of 36 square meters. In the limited area of the store, it is necessary to meet the functions of display, exhibition, warehousing and sales ...

Shanghai Evergreen Kindergarten – A Beautiful Second Home

Design vision and objective for Shanghai Evergreen Kindergarten is to create a place just like a home and a small communal place for kids. Therefore, we try to establish a social interactive environment.

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture

Wearing shoes becomes a ritual, and each corner of the shop is like a museum, with household objects that work as support for sneakers exposed highlighting the special of its nature, giving them the place they deserve in the collector’s imaginary.

Marine Loft was Designed for an Avid Surfer

Marine Loft was designed by Los Angeles-based Subu Design Architecture. Description by Subu: Marine Loft is a 1,750 s.f. residential loft space located at the corner...

Related Articles