Canyon House – 1950s building transformed into a modern family home

Canyon House - 1950's building transformed into a modern family home (1)

Canyon House is located in North Vancouver, British Columbia, Canada, and was designed by the Office of McFarlane Biggar Architects and Designers

Description by McFarlane Biggar: The Canyon House is a renovation of a late 1950s post and beam house. Located on a wooded ravine site, the project enhances the architectural clarity of the original building while improving the connections between interior and exterior spaces. The post and beam structure allowed several of the interior spaces to be reorganized in response to the needs of a growing family without expanding the building footprint. The project aims to highlight the inherent optimism and resilience of classic mid-century modern houses, capitalizing on their timelessness and intimate connection to surroundings.

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (9)

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (5)

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (6)

Canyon House - 1950's building transformed into a modern family home (3)

Canyon House - 1950's building transformed into a modern family home (9)

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (4)

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (10)

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (7)

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (8)

Canyon House - 1950's building transformed into a modern family home (11)

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (11)

Canyon House - 1950's building transformed into a modern family home (10)

Canyon House - 1950's building transformed into a modern family home (2)

Canyon Residence - 1950's building transformed into a modern family home (12)

Must Read

45-sqm Roof Storage Space Converted into a Living Space 3

45-sqm Roof Storage Space Converted into a Living Space

The goal of this project was to transform an existing storage on the roof of a residential apartment to a livable place. Considering the fact that existing space was very limited, design team initial concept was to incorporate all the residential required spaces in such a small space.