Float House by Office Of Mcfarlane Biggar Architects + Designers

Float House by Office of Mcfarlane Biggar

Architects: Office of Mcfarlane Biggar
Project: Float House
Location: Vancouver, British Columbia, Canada
Area: 1,200 SF

Designed by Office of Mcfarlane Biggar, Float House is the first floatation center in Vancouver, and one of the largest in the world. The space is comprised of a clean, modern retail and reception space and five float rooms which house the floatation tanks.

The entry is highlighted by a 17 foot tall screen of birch plywood hexagons woven with colorful hemp twine. omb created the branding for Float house in tandem with designing the space, which has created a strong, holistic identity for the business overall.

Float House by Office of Mcfarlane Biggar 1

Float House by Office of Mcfarlane Biggar 2

Float House by Office of Mcfarlane Biggar 3

Float House by Office of Mcfarlane Biggar 4

Float House by Office of Mcfarlane Biggar 5

Float House by Office of Mcfarlane Biggar 6

Float House by Office of Mcfarlane Biggar 7

Float House by Office of Mcfarlane Biggar 8

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Farmer’s House / AR Design Studio

Farmer’s House / AR Design Studio

The Farmer’s House acts as the UK base for AR Design Studio’s clients, who return to the English countryside from their travels to tend to their farmstead.
Russell Lea House by Mark Szczerbicki Design Studio

Russell Lea House by Mark Szczerbicki Design Studio

This new house in Russell Lea has been designed next door to the owner’s previous home of 27 years. Looking to downsize as their children moved out and started their own families, but wanting to stay in the area that was so familiar to them ...
Modern Duplex Apartment Overlooking the Tel-Aviv Beaches 4

Modern Duplex Apartment Overlooking the Tel-Aviv Beaches

A 250 sq meter modern duplex apartment in project BLUE, overlooking the Tel-Aviv beaches and surrounded by green fields. The main common area of the home is a double space spanning two floors high and includes a kitchen, a living room, a dining room, a guests’ restroom, a family room, a library and a sun terrace.
RBI Apartment / Coletivo Arquitetos

RBI Apartment / Coletivo Arquitetos

The space includes the living room and delimits the wooden ceiling that runs along the main axis of the RBI apartment.
Waterfront Property Renovation in Vancouver by Evoke International Design

Waterfront Property Renovation by Evoke International Design

This project was a major renovation to a 200 square metre waterfront property originally built in 1965. The main concept was to open up the entire upper level to create a seamless flow from front to back of the space

More Articles Like This