CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture

Designer: CuldeSac Custom Retail
Project: Legit, the Temple of the Sneaker Culture
Location: Valencia, Spain
Size: 105 square meters
Photography: Hello Bien Studio

Legit isn’t a sneaker shop. It’s the story of a sneakers collector’s obsession, that turns his house into a museum. The reflection of a lifestyle.

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 1

Wearing shoes becomes a ritual, and each corner of the shop is like a museum, with household objects that work as support for sneakers exposed highlighting the special of its nature, giving them the place they deserve in the collector’s imaginary. The display system is made of high materials that contrast with the ruinous state of the space.

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 2

The embedded light of the floor draws the distribution of a partition that has been broken to ease the path, drilled to highlight certain products and make the collection completely visible.

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 3

Legit offers itself as a place of worship in the centre of Valencia. The place to go to discover and being surprised with the most exclusive models and editions. Legit is the refuge of he who only looks at its feet.

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 4

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 5

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 6

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 7

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 8

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 9

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 10

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 11

CuldeSac Designs Legit, the Temple of the Sneaker Culture 12

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

M4 House ZOOCO Estudio

M4 House / ZOOCO Estudio

M4 House is the result of the rupture of the pure volumes regarding a strict sense of orientation. Located at the top of the land, you can see the forest of pines, oaks, and cedars that grow to the south, framing the views.
A Minimalist Dutch Villa by FilliéVerhoeven Architects

A Minimalist Dutch Villa by FilliéVerhoeven Architects

Minimalist Dutch Villa SG21 is easy, chic and simple as the colour suggest. But to get there wasn’t as easy. The site, typically Dutch had a very strict building envelope and maximum allowed volume of 1000 cubic meters.
Mid-Century Modern Home Renovation in Berkeley Hills, California

Mid-Century Modern Home Renovation in Berkeley Hills, California

This mid-century modern home renovation in the Berkeley Hills features enhanced indoor-outdoor living, updated finishes, a structural upgrade, increased energy efficiency, and enhanced daylight.
Material Lab by Jmarvel Interior Design

Material Lab by Jmarvel Interior Design

This “Material Lab” not only belongs to company members, but also belongs to every participant of all kinds of activities.

Mt Eden House by Black Box Architects

Jonathan’s own home was designed to make the most of the north facing aspect of one of the few remaining, undeveloped sites in the Auckland suburb of Mt Eden. The design response to this core idea is the formation of a black cedar barrier wall which slices centrally across the site ...

More Articles Like This