Dropbox Headquarters in San Francisco / Rapt Studio

Dropbox Headquarters in San Francisco

Rapt Studio has designed the new Dropbox Headquarters in San Francisco, a wonderful 300,000-square-foot working space.

From the architects: The magic of Dropbox is it allows you to work anywhere, using a nearly invisible interface. But the company’s 300,000-square-foot physical offices couldn’t be invisible. The space needed deliberate visual cues to support collaboration among the company’s many teams. The solution: a bustling city layout based on landmarks, neighborhoods, and shared community values.

Dropbox Headquarters in San Francisco 1

The neighborhood concept grew out of the discovery phase, when Rapt Studio learned a major source of frustration at the old office was that most workspaces were situated in narrow hallways — making collaboration difficult, disruptive, or both. So they created distinctive neighborhoods flanked by portals and meeting rooms to align with the needs of different departments. Groups of 40 to 50 people could create their own company subcultures based on their collective personalities, from quiet and industrious engineers to more social, vocal marketers.

Dropbox Headquarters in San Francisco 2

In addition to the various neighborhoods, there are strategic spaces for different modes of work. They include:
The library — Inspired by a fuzzy, 1970s Italian theater, it’s all round corners and plush carpeting, ideal for retreating to read or send a few emails. When sunlight shines through the windows, the whole space glows pink. It’s the epitome of soft.

Dropbox Headquarters in San Francisco 3

The purposeful Deep Focus room — If the library feels a decaffeinated quiet space, this is the espresso version. A darker room that brings your work front and center, it’s perfect for going on a 12-hour code-writing bender. It’s conveniently flanked by Dr. Strangelove-inspired war rooms for handling crises.

Dropbox Headquarters in San Francisco 4

The casual Karaoke Bar — Inspired by the Dropbox’s startup days, the bar is a gathering space in the spirit of your mom’s basement, where friends can blow off steam after a long week. There’s a happy hour every Friday.
Dropbox Headquarters in San Francisco 5

Even as you walk by on the street, the lobby invites you to come in and explore, with massive mirrors that collapse the distinction between inside and out. In so doing, they reflect one of the company’s core values: infinite depth of storage and possibility. See also the large terrestrial moss balls that hang overhead in the lobby, which signal that this is an evolving space — somewhere you can get your hands dirty. It’s not just that you can work anywhere. It’s that you can already see yourself inside. Photography by Eric Laignel

Dropbox Headquarters in San Francisco 6

Dropbox Headquarters in San Francisco 7

Dropbox Headquarters in San Francisco 8

Dropbox Headquarters in San Francisco 9

Dropbox Headquarters in San Francisco 10

Dropbox Headquarters in San Francisco 11

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Hoke Residence, My Dream of a House in the Forest

I have always dreamed of a house in the forest, surrounded by trees, where I can enjoy the peace and greatness that only nature...

Interpretation Of Smart Living With The Spiritual Details of Zen

The owner of the apartment is a busy young couple, Eric and Lory. Sim-Plex uses the concept of the Zendo to bring the view of the scenery outside the window into the house.

Adjustable Wooden Furniture Maximizes Small Apartment in Hong Kong

Project innovation / adjustable wooden furniture - In the living room, TV set, long bench, book shelf, display glass cabinet, lighting were all integrated into the featured bay window. The full height cabinet and small shoes cabinet nearby served with adjustable dining table, sliding bar table and two movable benches.

Link Farm House / Slade Architecture

The public-facing areas of the Link Farm house are contained within a glass volume that floats across the landscape. The private-facing areas of the house are protected by a volume of locally-sourced stone embedded in the landscape.