Dropbox Office in New York City by Studios Architecture

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture

Architects: Studios Architecture
Project: Dropbox Office
Location: New York City, New York, United States
Area: 12,000 sqft
Furniture: Two
Photography: Bilyana Dimitrova

Since its founding in 2007, Dropbox has become the leader in cloud storage and file synchronization with over 350 million users around the globe. The company, which is headquartered in San Francisco, engaged STUDIOS to create their first New York City office near Union Square.

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 1

Occupying a single floor of this landmarked 1903 building, Dropbox’s new offices emphasize community spaces while providing a flexible, casual workplace. STUDIOS created an office where people can interact and share ideas easily and quickly. The work area is completely open, allowing workers to see each other and interact spontaneously. The openness is balanced with a series of enclosed conference rooms for private meetings, phone calls, etc, but even these have clear glass fronts to allow views in. Throughout the office, a variety of seating options, from bar-height tables and stools to couches, give workers a variety of places to work. Dimmed overhead lighting, with flexible task lighting throughout, makes the space feel even less “office-like.”

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 2

The space, which is long and narrow, is organized around a central “spine” of existing columns, which were painted charcoal. Special areas, such as the reception desk, pantry, and conference rooms are arranged along the spine, giving a sequential order to the space as you walk through. In the center of the space is the cafe/pantry with an adjacent multipurpose room. The cafe provides a central location for lunch, informal meetings, and all-hands gatherings.

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 3

STUDIOS worked to enhance the existing architectural features of the space to create an authentic, Manhattan aesthetic. Exposed brick walls and wood floors were cleaned up without erasing the imperfections that reveal their age, while the ceiling was left open giving the space a loft-like feel. The frames of the windows at the front and back of the space were also painted charcoal to frame views of the Flatiron district. Even window openings that had been previously bricked over are celebrated; STUDIOS installed custom white boards in those niches to make another place for Dropbox workers to collaborate.

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 4

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 5

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 6

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 7

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 8

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 9

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture 20

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Dance of geometry and color in the bathroom

A dance of geometry and color describes the outstanding interiors of Brani & Desi.  Branimira and Desislava Ivanova, two Bulgarian young designers, succeed to...

FWH Vipiteno House / Jab Studio

FWH Vipiteno House is a mountain home recently designed by Milano-based Jab Studio. The house is a mountain mansard where tradition and innovation are related continually.

1950’s Duplex Home Redesigned with a Focus on Natural Lighting and Interior / Exterior Transitions

The single family residence built in Wagener Terrace close to Hampton Park in Charleston, South Carolina was originally a squat exposed cinder block duplex home from the 1950’s that saw little modification over the years.

Tel Aviv Duplex Apartment / Blatman Cohen Architecture & Design

The duplex apartment is located on the 13 and 14 floor of one of the high rise buildings at the old north part of Tel aviv. ‏The entrance level which is on the upper floor of the duplex consists of a living room, a kitchen and master bedroom with shower and toilet.

Landform House / A61 Architect Bureau

A61 Architect Bureau has designed Landform House in Tyumen Oblast, Russia. From the architect: Due to the fact that the residential building was intended as dialogue...

1929 Tudor Style House: Renovation and Addition

This 1929 Tudor Style House has been recently renovated by Joeb Moore & Partners Architects in New York. Description by Joeb Moore & Partners: The residential...