Office DesignCo-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Project: Co-Working Spaces Rooms Raanana
Architects: Roy David Architecture
Client: Fattal Group
Location: A Tower, 5 Hatidhar, Ra’anana, Israel
Size: 4,300 sqm
Completed 2021
Photo Credits: Itay Benit

The second branch of the CO-WORKING spaces by Fattal – ROOMS occupies three floors of 3,900 square meters in ‘A’ Tower, Raanana, with a rooftop of 400 square meters. RDA was commissioned to design the space in a manner that would reflect both the familiar world of Fattal’s hospitality and the developing CO-WORKING world. A space in which the values and principles of accommodation, service, and personal attention meet the values and principles of teamwork, networking, and a diverse environment.

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

The initial design challenge was creating a space that will be appealing to members looking for a cooperative and pleasant environment to work in, while at the same time providing them with a hotel experience. Fattal Group’s vision is to create a hybrid connection between the worlds of hospitality and office spaces in order to create a new and innovative type of experience.

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

The space is divided into ROOMS of stands and “suites” – a wide open space that contains flexible seating areas, kitchens, coffee spots, meeting rooms and booths. The programmatic design emphasizes creating enveloping workspaces while using the building’s core as an open space for public functions including meeting points and informal work areas. The residents of ROOMS have a range of work areas to choose from for different needs. If it’s an informal meeting in the lounge or to work diligently in the lobby or work in the private ROOMS when in a need of a quiet workspace. The two floors are connected with a special staircase made of concrete mold with terrazzo tiles inspired by classical staircases.

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

The studio chose an elegant and clean palette intended to preserve the classic esthetic of the diamond yet providing a homey and pleasant atmosphere; going hand in hand with the company’s values. To effectively achieve this atmosphere, the designers chose a range of natural finishes including wood and stone combined with classic black and white tones, all the while integrating a variety of textures, touches of color and sleek lines via custom furniture and graphics found throughout the space.

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

The design language and the branding of the space was done in cooperation with ROOF Studio, which specializes in hotel branding. The collaboration ensured a balance between the established hotel approach and the young and vibrate office world. This holistic approach is apparent in the space from the unique materials chosen for finishes, to the custom-made carpentry items and the different lighting fixtures. All are taken from the hotel world and walk the line between new and classic and balance the industrial choices that define the office design world.

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Co-Working Spaces Rooms Raanana by Roy David Architecture

Sambade House in the Portuguese Countryside by Spaceworkers

Functionally, the Sambade house takes place on two floors, the first floor which houses the nuclear housing spaces as the rooms and living spaces. It is on this floor where is located the main entrance of the house ...

Vermont Modern Barn by Joan Heaton Architects

The Vermont modern barn, a small, simple, get-away home is sited to take advantage of southern exposure and views to the west. The barn, modeled on the local form, is updated with a structural system of steel beams and big expanses of glass in the windows and doors.

Managing Living Trees and Natural Wood to Enhance Architectural Design

With adequate forestry practices, natural wood can be a sustainable construction material. In biophilic design, plants are commonly incorporated into a home’s interior design

30 Warren Tribeca New York – A Penthouse Made Out of Concrete

Tribeca’s striking new concrete building - 30 Warren, a clever reinterpretation of "glass box” architecture designed by a trio of French architects - has revealed its crowned jewel.

Collaborative Transformation of a House on a Historic Mid-Century Modern Estate

This house lies on a mid-century modern estate in Holland Park by celebrated architects Maxwell Fry and Jane Drew. Built in 1966, the estate features red brick terraces with integrated garages and generous communal gardens.

Related Articles