Residential ArchitectureHousesFeast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home

Feast in Green – Functionality And Warmth In a One-Storey Home

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (1)

Feast in Green is an old house with one storey renovated by Taiwanese studio C & K Architectural & Interior Design. It located on the hill and surrounded by mountains, with valuable and excellent environmental advantage to reconstruct.

With the inner space around only sixty square meters, the designer tore down all old layout and restored to original, basic outline. Low privacy necessity for a single household increases the flexibility of functional arrangement by leading the sunlight and greenery into all spaces. Furthermore, the location of the building surrounded by mountains, the place in which reduces the barrier and reactivates the air convection, decreases the reliance on air conditioning and lamp. The goal of energy saving, environmental protection, and loving the earth can be reached ultimately.

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (4)

The minor privacy and open configuration are no doubt the best logic maximizing the space. The dark grey art stones, made as TV wall, strengthen the materials features and contrast by using white seams. The bedside wall in the bedroom is used the same materials. The wide living room and romantic dining room, decorated with large windows, which enable everyone to see the scenery everywhere inside the house. The large living room; study room; dining room; bedroom; bathroom, yearned from the owner, can be used overlapped flexibly in the whole configuration that makes a perfect residence into completion.

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (6)

Instead of stalling the standard porch at the entrance, there is a wooden cabinet constructed with a flat and continuous wall. The design of the wall integrates the mechanisms of shoes cabinet, wardrobe, and deck locker. There is a comfortable wall bed at the end of the wall. The neat and tidy order; the warm wood grains connected to the floor, bring the soft and gentle touch to the space that corresponds to the green field outside the window. There are complex and ingenuous ideas which make life more comfortable in the building.

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (9)

The bathroom on the corner reveals the scales of the space freedom. The designer makes the wash basin outside the bathroom. The back side of the bathroom mirror, hung by iron items, is mosaicked into a colorful painting, the design which both maintains the looming aesthetics and partitions the space. There is a 90-degree double shower curtain on the edge of the bathroom, the curtain that keeps privacy when necessary. The glass compartment is used as a shower area. The wall is processed by color flash with art stones and cement polishing materials, the process making simple temperature to dote on body and mind.

Project: Feast in Green
Interior Design: C&K Architectural & Interior Design
Designer: Chu-Hsin Tsai
Location: Taipei, Taiwan
Photographs: Zhu Yan

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (2)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (8)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (7)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (11)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (12)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (2)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (1)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (3)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (5)

Feast in Green - Functionality And Warmth In a One-Storey Home (3)

Thank you for reading this article!

Modern Brazilian Home Embracing Transparency and Open Spaces

This modern Brazilian home is located in a rural area, 40km away from the city center of Brasília. The topography has a slight downward slope towards the back of the lot, where a valley with native vegetation dominates the view.

Paramount House Hotel Designed by Breathe Architecture in a 1930s Brick Warehouse

Paramount House Hotel rises out of the 80 year old warehouse that occupies the site. A copper, chevron screen crowns its brick shell and converses with the neighbouring art deco buildings of this former film precinct.

House with Impeccable Finishes in Melbourne

With a stylish contemporary design based on high quality materials and finishes, this home superlatively combines the dimensions and characteristics of a family home...

Dragor House / Studio David Thulstrup

The base of the Dragor house is cladded with Columbia tiles from Pedersen, while the projected first floor is constructed with lists in cedar tree. Aluminium panels are used on the garage and the facade facing the sea.

This Scandinavian Wooden House Has a Tent-Like Roof Over a Generous Interior Space

The site is a promontory on the relatively small island of Krokholmen in Stockholm's outer archipelago: a typical archipelago landscape with windswept dwarf pines and soft mountain outcrops produced by the inland ice.

Related Articles