Feiticeira House, Brazil / HUS Arquitetos

- Advertisement -

Feiticeira House, Brazil / HUS Arquitetos

Project: Feiticeira House
Architects: HUS Arquitetos
Location: Praia da Feiticeira, Ilhabela, Brazil
Area: 1200 m2
Year: 2018
Photo Credits: Pedro Mascaro

The Feiticeira house is located in a privileged terrain by the sea, featured by a big slope, main character in this project planning.

Feiticeira House, Brazil / HUS Arquitetos

The several volumes of this builded complex, develop into different floor levels, allowing a more pleasant path down to the sea, where a pier and a wood deck give access to boats.

Feiticeira House, Brazil / HUS Arquitetos

The main volume, where the bedrooms, living room and kitchen are located, was designed in a way that all rooms would face the same view. From that on, a big exterior deck extends with an infinity pool, most important social area of the house, perfect place to enjoy a sunset. Its glass façade and its big bifold doors allow different levels of privacy to each room.

living room, Brazil / HUS Arquitetos

As the proposition of this project was using all levels in the best way possible, the superior slab, which previously would become a useless space, was transformed into another social area with vegetation. It is accessed by a metallic catwalk that brings the main car entry to the house roof. This catwalk then transforms into a stair that leads to the main entry of the house, on the inferior level.

interior design, Brazil / HUS Arquitetos

Featured by a minimalist simplicity, the project is limited to 3 different materials, concrete, wood and glass.

dining room, Brazil / HUS Arquitetos

The other two volumes of this complex, the caretaker´s and the guest´s house, maintain the same minimalist principle and have equally sea views, however attending the privacy needs in each case.

kitchen, Brazil / HUS Arquitetos

Feiticeira House, Brazil / HUS Arquitetos

Feiticeira House, Brazil / HUS Arquitetos

Feiticeira House, Brazil / HUS Arquitetos

Feiticeira House, Brazil / HUS Arquitetos

plan

- Advertisement -

Five Rooms Apartment – Little Drop Of Black by EN Studio

Little Drop Of Black is an interior design project completed by Eran Naim and Ori Donitz (the duo behind En Design Studio) in Ganey...

Pets Playground – Residential Interior Design from Sim-Plex Design Studio

"Pets Playground " not only is a project designed for pets, but also as a standpoint to achieve a balance between privacy and communion through spatial.

Downtown Asheville Apartment by Samsel Architects

This downtown apartment is a modern renovation in a historic Asheville building from 1905. Our design delivers a welcoming new home for the client, as well as for his extensive art collection.

Low-Maintenance Weekend Retreat in Texas by Wernerfield

This weekend house is located on a beautiful wooded site on Cedar Creek Reservoir. The project program included the design of a main residence, guest pavilion, storage barn and various ancillary architectural features. The goal of the design was to provide an artful and low maintenance retreat that would blend in with the site.

Abierta House by Roberto Ramírez Pizarro

Abierta house is a project for a couple of my dearest friends. A small piece of land in one of the most exclusive developments in the city was the perfect excuse to put on practice what the project represents itself: unfold the barrier between the outdoor and the indoor space.

Stunning Seattle Urban Retreat Inspired by Native American Cultures

Located in one of Seattle’s most established residential areas, City Cabin’s design answers the client’s desire for a private urban retreat that would connect her to nature. Siting the 2,400-square-foot house on the northwest corner of the lot maximizes garden areas on the south and east sides.

Budget Friendly House Completed in Just 3 Months

The project was based on an existing edicule located near one of the lateral boundaries of the site. The initial program contained only one bedroom, a bathroom and a warehouse that totaled 24sqm,

Espai París Art Gallery / Meritxell Ribé – The Studio Room

This new space, opened in September 2016, is located in the very heart of the Eixample of Barcelona, within the so-called "Bcn Design District". The project was based on the division of space into two floors.

K Valley House: A Retreat for Film Makers by Herbst Architects

K Valley House is a vacation home completed in 2016 by Auckland-based Herbst Architects. Description by architect: The clients are a couple, a director and...

Hidden Cove Residence, Seattle / Stuart Silk Architects

This large wooded site is on a small bay on Lake Washington in the Washington Park neighborhood of Seattle. The parcel enjoys sweeping views of Lake Washington and the Cascade Mountains was well suited for our client’s collection of specimen trees.

Mosman House / Annabelle Chapman Architect

To renovate an old federation house that had been neglected over the years and divided into 3 flats. All period detail had been removed, so a contemporary solution was required by the clients.