Hampstead Apartment / Bradley Van Der Straeten Architects

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects

Hampstead Apartment was recently designed by Bradley Van Der Straeten Architects, an award winning chartered architecture practice based in North London.

The property is an old Victorian mansion flat located in West Hampstead. The flat needed an update and there was an opportunity to really exploit the potential of its proportions and make it suitable for open plan living.

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 1

The design moved the kitchen space to the front of the house, merging the kitchen and living room into one open plan living area giving the interior a more modern and spacious feel.

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 2

The design has enjoyed championing natural materials and making them a real feature. Brass is the signature material on the palette for the kitchen and bathroom. The golden colour creates warm tones and is more tactile than a cold marble or granite worktop.

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 3

The key success of this project is using a neutral palette of natural materials to integrate the period features of the property within modern and practical living spaces. The result is an apartment that will stand the test of time in terms of durability and design.

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 4

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 5

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 6

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 7

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 8

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 9

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 10

Hampstead Apartment by Bradley Van Der Straeten Architects 11

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

L-Shaped Family Home Exhibiting A Distinctive Roof And Custom Interior

FIL house is a one and a half story single family home. The most characteristic aspect of the house is its roof, divided along its longer axis into two sections of different heights, creating a sense of two intersecting solids.

Vineyard House / Sutro Architects and Adeeni Design

This new contemporary Wine Country passive home is beautifully sited and anchored on two levels into a vineyard ridge. The Vineyard House was designed...

Hidden Cove Residence, Seattle / Stuart Silk Architects

This large wooded site is on a small bay on Lake Washington in the Washington Park neighborhood of Seattle. The parcel enjoys sweeping views of Lake Washington and the Cascade Mountains was well suited for our client’s collection of specimen trees.

Playter Estates Reinvention / Julie Reinhart Design and Asquith Architecture

This was a collaborative project between Julie Reinhart Design and Asquith Architecture. The Playter Estates Reinvention project is a full renovation and new addition to a house in the Playter Estates Neighbourhood in Toronto, Ontario, Canada.

A Wood Frame Townhouse in Brooklyn Renovated by BFDO Architects

This 20-foot-wide wood frame townhouse, located at the end of a row along a narrow side yard, had existing front and rear extensions. The building volume was selectively manipulated—in some cases through addition, in others through subtraction—to improve room sizes, sequences and adjacencies.

Calera del Rey House: Stone Structure with a Vaulted Roof

Calera del Rey House was completed recently by Gualano + Gualano Arquitectos. The house has an area of 144 sqm and is located in Maldonado,...