Residential ArchitectureApartmentsCabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Project: Cabruñana Flat
Architects: David Olmos Arquitectos
Collaborator: María Suárez Suárez
Styling: Soldecor Interiors
Location: Avilés, Spain
Area: 100 m2
Year 2018
Photographer: Luis Diaz Díaz

Flat located right at the heart of Asturias región, Avilés. It faces the stunning green área of Cabruñana park, the enterprise we undertook was part of a 70’s block of flats.

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

We departed from a 100 m2 flat with unmistakable functioning problems as most of the flat’s layout faced the internal patios. This depicted shadowy spaces hence brought about significant lack of light throughout the premises.

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Full restoration to a brighter condition was the primary unquestionable decision so natural light was to spread all over. Day zone became an only space where a glass partition subtly delineated the boundaries creating a visual interaction on both sides.

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Integrating furniture turned out to be protagonist as though it would form both common and storage spaces. A wooden bench laminated vertically stands out thanks to its singularity as driving force to unify living room and access hall.

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

In night zone the solution was to eliminate one of the bedrooms in the pursuit of improve utility. Besides, wet zones were redirected and so dividing bathrooms to be used indistinctly by inhabitants. On top of it, a laundry was finally added to the unit.

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

Cabruñana Flat / David Olmos Arquitectos

plan

Lin House by Daniel Marshall Architects

Adaptability and a sense of privacy and retreat were essential requirements in the design of Lin House, a 330m² home on a tight suburban site within a neighbourhood of ’60s houses.

Samara Restaurant by Mutuus Studio Showcases the Craft of Food and Design

The restaurant takes its name, Samara, from the winged fruit of maple trees that twirls like a helicopter. That attention to nature find its counterpart in the design of the restaurant. Inside, rich earth tones dominate, bringing to mind a tranquil wooded understory.

An Architectural Mass of Two Asymmetrical Blocks in Size, Color and Shape

Architect Raz Melamed, presenting an architectural mass of two asymmetrical blocks in size, color and shape. The white wall that surrounds the house creates a separation from the street through a niche isolated entrance ...

Related Articles