Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey

- Advertisement -

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (1)

Atelier Kastelic Buffey has designed Hilltop House for a young family of Duntroon, Ontario, Canada.

Description by Atelier Kastelic Buffey: Hilltop house is a primary residence perched high within the slope of the Niagara escarpment, enabling panoramic views of Georgian Bay.  The 100 acre property is densely covered by a boreal forest.

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (7)

The lush landscape opens around the home and down a gently rolling hill on the north side, pausing upon a 700 square metre natural pond with adjacent field – an idyllic setting for a young family of five relocating from Caledon to Duntroon.

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (5)

The clients were keen to create a contemporary home that would enhance the challenges of country life and provide a sustainable alternative.  They lived temporarily in an existing building on the property to familiarize themselves with the land, the nuances of solar patterns and wind direction, providing experiential insight to the design process.

Team (Architecture + Interior Design): Kelly Buffey, Robert Kastelic, Artur Kobylanski, Terry Sin / Atelier Kastelic Buffey
Project: Hilltop House
Construction: Wilson Project Management
Photography: Shai Gil

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (3)

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (6)

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (9)

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (10)

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (4)

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (2)

Hilltop House by Atelier Kastelic Buffey (8)

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Audio Video Showroom for VOIX in Prague’s Old Town

The VOIX Audio Video Showroom was established by combining two independent spaces, located in the left and right sections of the ground floor of the building at the corner of Dušní and Salvátorská Streets in the historical location of the Old Town (Staré Město).

Modern Ranch Escape by Studio VARA

When the owners purchased this 1970’s ranch home in Kentfield, Marin County, it was dark, dank, and in danger of sliding down a hill. The interior was dated and needed to be updated to modern standards.

Richmond Avenue House / Lipton Plant Architects

This end-of-terrace Islington town house in London’s Richmond Avenue was creatively transformed by Lipton Plant Architects (LPA). From the architect: Our unique process has transformed...

Gnomo Store in Valencia / Masquespacio

Gnomo Store in Valencia is the latest interior design project completed by Spanish studio Masquespacio. Project description: The Gnomo Store project has its departure from...

La Bona Sort, Barcelona / Jordi Ginabreda Studio

La Bona Sort tapa’s restaurant is sited in an old manor house documented since the sixteenth century; a large ashlar work frontage that overlooks...

Chapel on the Hill: Boutique Conversion of a Methodist Chapel

Set in the very best walking area of the beautiful North Pennines, UK, just a short walk from the famous High Force Waterfall, this...

Collaborative Transformation of a House on a Historic Mid-Century Modern Estate

This house lies on a mid-century modern estate in Holland Park by celebrated architects Maxwell Fry and Jane Drew. Built in 1966, the estate features red brick terraces with integrated garages and generous communal gardens.

Modern Summer House Designed by APD Architects

Situated in a more private place in Quogue, New York, the modern summer house projected by Austin Patterson Disston Architects, seems to be composed...

Pontoon Penthouse by Za Bor Architects

Pontoon Penthouse is another amazing and useful creation from Za Bor Architects. It can be both used on water or on top of an...

Portuguese Minimalist House Built on the Ruins of an Old Building

The "House of Messines", is based on an existing building, already in ruins, but with a fantastic orientation East-West, and with a rhythm of openings for light source already very inviting.

Menlo Park Residence by Serrao Design & Architecture

This Menlo Park Residence for developer Joseph Eichler was not site sensitive. The new Owners yearned for a closer connection to their yard both physically and visually. They also needed space for their young family and the older generation as well. In going up instead of out, the generous backyard was maintained and the footprint was barely changed.