facebook

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Project: Monterey Residence
Architects: Blanchard Fuentes Design
Team: ​Erik Blanchard, Deborah Fuentes
Location: Hermosa Beach, California
Area: 2,000 sq ft​
Photographer: Deborah Fuentes
Text by Blanchard Fuentes Design

The Face(ade): Patinated copper and bronzed iron are richly defined against the subtle uniformity of cream colored plasterwork. A clear grained Cedar scrim finished in a natural hue of pale rose add a neutral element to the overall composition. The openings are large and intentional, with the reflective sheen of the plate glass defining the form and spatial dynamics of the Monterey Residence.

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

The Soul: A generous use of plate glass through-out the project affords a feeling of lightness especially between the roof deck and living room, where a glazed volume breaches the ceiling plane and materializes as a decked stair and landing assembly. A rich millwork selection from Maple to Hickory softens the living layer and balances out the exposed steel work of the stair.

kitchen, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

staircase, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

bathroom, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Victorian Vernacular and Contemporary Design: The Curated Home

The Curated Home embraces the ordinary language of the Victorian vernacular and contemporary design to create an extra-ordinary home for our clients, their children and their home run business in Balham, South London.

Weatherboard Cottage Extended by Welsh + Major Architects

Set behind an existing weatherboard cottage, a series of interlocking masonry volumes are placed to gain the maximum amount of light and air. A new lightwell was created immediately behind the cottage, followed by three new brick volumes which slide down the southern side of the site.

Superheroes project inspired by the Vietnamese culture

The Superheroes project put into practice by the Swedish design studio Glimpt - Mattias Rask and Tor Palm - is inspired by the Vietnamese...

The Christmas House / Fraher Architects

The Christmas House is a refurbishment of a turn of the century house built by Ted Christmas. The use of colour focuses on the earthy tones of the period, reinstated throughout the house and to the facade.

Nevill Road House by Freehaus Design

Nevill Road House is a Victorian house in North London which was completely renovated by Freehaus Design Studio. Project description: We were approached by our...

Merida House combines traditional Mexican elements with contemporary design

Merida House was designed by Henry Ponce Miranda in 2014. The house has an area of 200 square meters and an interior design that combines...