In House: Private Residence in Taiwan Upgraded by Ganna Design

In House

In House is a private residence completed in 2016 by Ganna Design, a design studio based in Taiwan. The Homeowners of the project is a couple who engage in fashion design. The house owner loves Japanese comics and animation, and also collects so many comic books and figurines for many years. Therefore, he hopes to display his collections in the house so that he can share with his friends and visitors.

In House 1

A “house in house” is the design concept of this project. Since the original condition of the house is good enough, the designers didn’t change the layout. The designers start the design from the display cabinet in the living room and connect the iron pieces together to make the framework inside the house. As putting a large dollhouse in this house, we let the framework go through the walls, connecting the studio with the bedroom. The framework not only creates a street-like hallway but also mitigate the narrow feeling of the space imperceptibly.

In House 2

Except for the display function, the cabinet looks like a shop window and makes the hallway besides the dining room look like a street. The double-faced cabinet also provides more angles of perspective, thus satisfying the anticipation of the house owner and making the spacious common area more vivid and imaginative.

In House 3

The concept of the study room/ studio is the same as the common area. Besides, the frames become large hangers for the couple to hang their clothes and fabrics used on work, and extend as the parts of the shelves and desk at the corner of the studio.

In House 4

The superiority brought L-shape windows provide large area lighting. Assisted with artificial lighting sources, people in the house can enjoy distinct expressions of light in different time. The designers use two different chandeliers to border different areas with different functions. Above the wooden dining table is a crystal chandelier, and above the kitchen island is a radial chandelier. That is, different lighting is conducive to separate different area and avoid repetitive spatial visual point adoption. The room is well ventilated and brightened.

In House 5

Each side of the house has the daylighting. Except for the theme lightings, the designers also inlay the track light on the framework, providing various illuminations. In this “house in house”, the definition of indoor and outdoor is no longer important. We make the dream in childhood come true: Going into a dreamed dollhouse like Alice in Wonderland. Photography by Siew Shien Sam /MW Photo Inc

In House 6

In House 7

In House 8

In House 13

In House 9

In House 10

In House 11

In House 18

In House 12

In House 14

In House 16

In House 17

in house / ganna design

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Kid-Friendly Contemporary Retreat / B. Jane Gardens

Backyards are a favorite place to relax, unwind and enjoy time with friends and family. " Kid-Friendly Contemporary Retreat " is a project completed...

Bala Perdida Club in Madrid / El Equipo Creativo

Hidden in the underground of the Madrilenian neighborhood “Barrio de Las Letras” (today a neuralgic point of the city), under a refurbished palace of the eighteenth century where Hotel Axel Madrid is located, we find two vaulted spaces built in brick.

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

We have initiated a shift and reorientation of the house to face the back and formally address the garden. The walk through the garden should be seen as akin to a walk through the countryside - and its quilted fields.

Journey House / Nic Owen Architects

Journey House is a project and extension and renovation completed by Nic Owen Architects in Melbourne's Bayside suburb of Hampton. Project description: This modest sized semi-detached...