Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity

Designer: W&Li Design
Project: Industrial-Style Home
Location: Taipei, Taiwan
Year 2017
Photography: Courtesy of W&Li Design

Description by designer: The original pattern of the material itself is quite enthralling, acting in concert with the changes of light beams inside the spaces of this industrial-style home. This allows a further incorporation of lifestyle and residence.

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 1

The shoe cabinet is integrated into the main entrance wall to widen the vision from the public area. A horizontally-orientated black-iron cupboard can be used both as a storage and a shoe seat. The flooring material of the entrance is deliberately made different, distinguishing itself from the living room and creating a fallout area. Integration of the scale and material of the space removes the boundary of the public space; hence allowing each region to be interlinked with one another. The slot lighting on the ceiling guides light beams to every part of the space.

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 2

The open kitchen is a combination of a kitchen island and a hanging wine rack, making it easy to have an enjoyable family dining time.

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 3

The flooring material used in the entrance hall, dining area, and kitchen extends to the side wall of the dining area. Black slate tiles in the strip-like background create not only a directional dining core but also a stable and relaxing dining atmosphere. It also lowers the mutual compartment wall that originally existed between the study and the living room to the height of the bar. Other than intensifying the transparentness of sight, any corner of the public area can be regarded as the focus of the space.

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 4

The storage plan of this case is presented completely in forms of accessories, letting all storage fuses into the entire space; this also leaves more space for living. The public areas are fully open; the design uses materials, furnitures, and accessories to define boundaries, expanding the senses of space and flexible adjustments can be made according to needs. Movable furnitures that are plain but with strong personalities are mostly used in the house, ensuring that a joy of flexibility and variety is present at home at all time.

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 5

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 6

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 7

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 8

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 9

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 10

Industrial-Style Home in Taiwan Enhanced by Textural Diversity 11

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Six Walls House, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

The plot just outside Stockholm is located in a scenic area where mostly weekend homes are inserted among pine trees and rocks. Six Walls House became early in the process a working title. The plot is long and narrow and extends between the road and the water.

Yelo Eatery – Pop Interiors with Modern Industrial Vibe

Yelo Eatery is a project recently completed by Form Studio in collaboration with the architecture office Gagasreka. With a Western and Asian fusion-inspired menu and...

Victoria Mews / Bradley Van Der Straeten Architects

Architects: Bradley Van Der Straeten Architects Project: Victoria Mews Location: 1 Victoria Mews, Kilburn, London, NW6 6SY, United Kingdom Area: 112 sqm Photography: Ewald Van Der Straeten Victoria Mews...

Muntaner Apartment in Sant Gervasi – Galvany, Barcelona / Mimouca

The Muntaner apartment is located in a renovated period building in the upper area of Barcelona. Calle Muntaner is a street of commercial and residential interest that connects the upper area of the city with the center.

Cherry Residence by Semple Brown Design

The Cherry residence was strategically laid out to maximize views to the mountains from the primary public spaces, while allowing the private spaces to recede and still take advantage of the site and site lines to the west.

1920’s Ashgrovian House Turned into a Family Haven

The brief for the Jacaranda house was to turn an original 1920’s Ashgrovian  house into a family haven, with the flexibility to accommodate the changing needs over the next 20 years.