Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures

Designer: Ganna Design
Project: Black and Gray Apartment in Taipei
Location: Zhongzheng District, Taipei, Taiwan
Area: 135 sqm
Photography: MW Photo Inc

The house owner of this case has been yearned to go back to the house where he grew up. Years later, the owner finally bought it back and renovated the house to be private rest house, reviewing the good times with friends and family. The house is divided into three areas: bar dining area, home cinema area, and wine tasting area. The good “partitions” can present the good “taste” of the house owner. Therefore, the designers emphasize on the layout and the partitions of this house.

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 1

Black and gray are the ground colors of this project. Ganna Design uses material and furniture configuration to separate different functions in three areas. The bar area focuses on the performance of the lines. Three irregular geometric pendant lights above the dining table destroy the heavy sense of dark colors and create the spatial levels in dining area.

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 2

The home theater area is divided by the sofa configuration, helping people enjoy the audio-visual experience. Walk to the wine tasting area behind home theatre area, people can feel soft atmosphere different from the other two spaces. Designers make use of circular elements and adopt a half-moon-shape sofa, making people can feel relax and pleasant while tasting wine here.

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 3

Designers also put their ingenuity in balcony area. Punching plates are used to be the windows on balcony in replace of traditional glass windows. Punching plates are beneficial not only for air circulation but only for the protection of privacy. Combinations of different sizes of punching plates presents the details and beauty of the material. No matter in indoor area or in outdoor, there is no complex compartments or partitions. Ganna Design use material changes and furniture configuration to separate different areas, so that homeowner and his guests can experience and enjoy different areas naturally.

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 4

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 6

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 5

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 7

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 8

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 9

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 10

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 11

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 12

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 13

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures 14

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Architectural Design Focused on Contrasts of Shape and Nature

Buddy's House is an architectural project completed in 2014 by the Kiev-based Sergey Makhno Architects. The architectural design of this house is oriented mainly on...

Bedroom ideas – canopy bed with contemporary design

For many of us, the canopy bed is just a symbol, a representative of the Victorian era, when it was part of the grandious...

Silver Street Residence: New Home for a Semi-Retired Couple

On a narrow street in South Fremantle, lined with turn-of-the-century limestone and weatherboard cottages, this new home for a semi-retired couple has taken 5 years to emerge and now finds itself an old friend of this friendly, small street.

Child Friendly House in Ealing, London / Office S&M

A family in Ealing, with three children, commissioned Office S&M to refurbish their house. We created a child-friendly house in the broadest sense of the word, adding curves to the walls, a playful snakes-and-ladders bannister to the new room, and an arched window for each child.