Kubis Collection by Levantin Design

- Advertisement -

Kubis Collection by Levantin Design (1)

Kubis is a collection of lamps designed by Ukrainian studio Levantin Design.

Kubis Collection of lamps is our shaping attempt in terms of searching the new reality. Having combined the latest tradition of art direction graphic design with the basic elements of the graphical philosophy of suprematism from the beginning of the 20th century: quadrangle, cross and circle, we made an effort to transfer from the two-dimensional plane the typical features of the both styles, by integrating them in each other, and thus creating an abstract image in three-dimensional reality. The painting of Kasimir Malevich “Suprematic composition” (1916) was chosen as representative of suprematism, in such way creating a design collaboration of two phenomena 100 years apart. “KUBIS” is an image lacking any content, which can be neither conveyed with meaning nor thought away.

Kubis Collection by Levantin Design (2)

Kubis Collection by Levantin Design (3)

Kubis Collection by Levantin Design (4)

Kubis Collection by Levantin Design (5)

Kubis Collection by Levantin Design (6)

Kubis Collection by Levantin Design (7)

Kubis Collection by Levantin Design (8)

Kubis Collection by Levantin Design (9)

Kubis Collection by Levantin Design (10)

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Hong Kong Cramped Flat Converted in a Eco High Tech Rooftop Retreat

  Liquid Interiors take an old and cramped 400 square foot apartment on Hollywood Road in Central, Hong Kong and turn it into a luxuriously...

More freshness with a small garden at the window

Within a competition of parisian design "Jardin Jardin aux Tuileries ", the Barreau & Charbonnet studio came up with an appealing and interesting proposal,...

Kid-Friendly Contemporary Retreat / B. Jane Gardens

Backyards are a favorite place to relax, unwind and enjoy time with friends and family. " Kid-Friendly Contemporary Retreat " is a project completed...

Roslyn Road House / Z+ Architects

Relocating to the East Coast from Santa Monica, it was important to the family to bring the spirit of the Modern homes they left behind into the design of their new residence in a conservative, suburban neighborhood outside of New York City.

Reimagine a 1930s Californian Bungalow into a Spacious Family Home

The project sought to re-work the footprint of an existing 1930s Californian Bungalow, without compromising the character of the original home.

A Typical Mini Apartment Design in Hong Kong by Darren Design

A chic, minimalist style is used in this 58 m2 mini apartment. While we may be used to seeing more traditional spaces for families to gather, there are plenty of ways to dress them up while still being practical. Custom furniture is made with flexibility to meet the requirements of household storage.

Farmstead Passive House in Vermont for the Modern New England Family

Farmstead is a Certified Passive House designed by Boston-based ZeroEnergy Design. DESIGN CHALLENGE. A blend of features were carefully balanced to develop a final design...

Cipolla House by Felipe Assadi Arquitectos

Cipolla House proposes the fusion of several architectural elements in a continuous organization, which is at the same time a spatial configuration, a system of circulations and a structure. Its materiality is defined with a single thickness that is consistent on walls, slabs, beams, ramps and stairs.

White Lodge / Measured Architecture

Designed by Measured Architecture, the White Lodge was conceived and created as a gathering space. A place of reprieve, nestled into its wooded Whistler site, it allows for a family to be together, sequestered from the pull of their daily lives

Slope House on the Edge of Lake Rapel, Chile / Hsu-Rudolphy

Slope House is located on the edge of Lake Rapel, two hours from the city of Santiago de Chile. The project is composed of three levels. On the upper floor are the common spaces of the living room, kitchen, dining room, terrace, and services.

Chabot House, Montreal / la SHED

Chabot House project by la SHED consisted of redeveloping the ground floor and adding a basement to the apartment located in a old triplex...