L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (1)

Villa V3 is a single-family nordic house designed by Danish studio ARDESS. The house is located in Risskov, Denmark and has a built area of 372 square meters.

Description by ARDESS: The house is defined by a sharp and simple geometry with an angle that flanks the two sides of the corner site and offers shielding from the front drive. Here, signature windows both aid the flow of natural lighting and form another sharp angle that cuts into the facade and roof. Placing the windows up high helps frame the view, bringing in the horizon and offering calm, natural skylight into the rooms from the north and the east without sacrificing privacy.

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (24)

Creating a contrast to the exterior angle, the house opens onto the garden to the south and west, with large covered glass panels and level free transitions constantly connecting inside and outside. The changes in levels help to differentiate the individual rooms and add a sense of dynamic spaciousness to the strict geometry and composition of materials.

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (23)

Concrete walls that were cast in-situ provide a physical link through the house as they extend from the driveway and slope to the living room and kitchen, thus becoming key elements behind the encircling white facade. The concrete walls’ carefully designed field pattern created by formwork and taper holes plays a large role in the house identity and decoration.

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (2)

The interior consists of custom made joinery made out of wood and linoleum, including bathroom furniture, doors, tables, cabinets and kitchen.

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (5)

Outdoor spaces have been designed to bridge indoors and out in the living areas, and the garden trees have been carefully positioned to balance views with privacy.

Project: Villa V3, Modern Nordic House
Architects: ARDESS
Location: Risskov, Denmark
Area: 371,5 square meters
Photographs: Jesper Ray

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (14)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (13)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (9)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (6)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (10)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (4)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (8)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (7)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (12)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (20)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (15)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (19)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (16)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (17)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (3)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (18)

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage (22)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Andina Notting Hill Restaurant and Café-Bakery / El Equipo Creativo

The renowned Peruvian Chef Martin Morales and his team, Ceviche Family, contact El EQUIPO CREATIVO because they wanted to celebrate the uniqueness of Peru in their new restaurant.

Gambrel-Roofed Home Renovated by Kaplan Thompson Architects

The original, gambrel-roofed home in Waldoboro, Maine was built in the 1980s and set back from the water a few hundred feet. The home needed a major update and expansion, and the owners wanted to really make it a place that reflected their family spirit.

Garden Pavilion for Reading and Relaxation in Nature

This project transforms an unused 15’ x 50’ extension to a residential plot into a densely planted, private garden and reading pavilion. To provide privacy from the increasing noise of street traffic, the existing ground plane was excavated, creating a sunken path lined in black granite

Korokoro House with expansive views over Wellington Harbour / New Zealand

Located in Wellington, Korokoro House was designed by New Zealand studio Parsonson Architects. Description by Parsonson Architects: The house was designed for a family of...

Attic Flat in Bratislava – Rhapsody in White by at26

"Rhapsody in white" is a 92 sqm attic flat renovated by Slovakian studio at26. The flat is located at the top of block of flats...

Dockside Cannabis, an Elegant Recreational Cannabis Shop in Seattle

When Dockside Cannabis, a Seattle-based chain of recreational cannabis shops, sought to expand into a rapidly changing neighborhood, the challenge was how to define the brand experience within a growing and shifting cannabis marketplace.