Residential ArchitectureHousesLakehouse Designed to Maximize Views of the Lake

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (1)

Project Name: Lakehouse
Architecture and Interior Design: Inter-Projects Architecture / Deborah Richards
Location: Lakeville, Massachusetts, US
Photographs: John Horner Photography

The Lakehouse project was completed by Inter-Projects Architecture Studio (Deborah Richards and Zachary Colbert). Lakehouse is located in Lakeville, Massachusetts.

The design of the cottage seeks to maximize views towards the lake and use of the small footprint. The house is composed of two wrapped series of spaces, the top series projects straight towards the lake and bottom series follows the topography of the site. At the moment of divergence the interior living spaces begin to open to the waterfront.

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (9)

In an area of Massachusetts that is centrally supplied only with electricity, many passive house elements and smart fixtures have been implemented to reduce environmental impact future costs.

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (8)

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (2)

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (3)

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (4)

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (5)

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (6)

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (10)

Lakehouse Designed to Maximize Views of the Lake (7)

Thank you for reading this article!

Painted Sky Residence in Arizona / Kendle Design Collaborative

Our client for Painted Sky residence requested an “elemental home,” a home of modern simplicity, void of cliché ornament or stylistic language that often looks dated in just a few years, a home that is as timeless as its natural desert surrounding.

200 sqm Penthouse, on Lamed Neighborhood in Tel Aviv

The concept for home was 'pop art in the desert'. Due to the couple's love for the artistic stream and their sweet memories of the Burning Man Festival they attended.

Quarry House in Valencia / Ramon Esteve Studio

Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states of Valencia, the Quarry House is based on the extreme conditions of the ground with the aim of climbing the slope to get views to the landscape.

Cross Laminated Timber Cottage by Kariouk Associates

Project: Cross Laminated Timber Cottage Architects: Kariouk Architects Team: Paul Kariouk - Principal; Chris Davis - Senior Design Associate; David King - Design Associate; Sarah McMurtry...

Xiao Xiang Fu Restaurant by IN•X Design

Xiao Xiang Fu Restaurant (Zhongguancun No. 1 Restaurant) - designed by Wu Wei, has officially open to the public. The brand-new image and taste will gradually become a new memory and preference of diners.

Related Articles