Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space

Designer: Normless Studio
Project: Lightful Family Apartment
Location: Nea Krini, Thessaloniki, Greece
Date: July 2017 – September 2017
Size: 94 m²
Photography: Giorgos Sfakianakis

Description by designer: Our studio, recently completed this apartment renovation, bought by a young family of four. The owners wanted a flat fitted to their modern lifestyle with open communal living space.

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 1

For that purpose the architects relocated the kitchen and instead created a comfortable room in its place. Following this design strategy, the flat was “divided” to the common areas and the private rooms at the back.

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 2

Entering the apartment you find the living and dining room area expanding around the fireplace, which was redesigned and coated with dark natural Kourasanit filler, contrasting the all natural and bright tones. Expanding the fireplace, a seating spot was created next to it, and lots of storage inside its hidden cupboards.

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 3

An almost all white kitchen and a small WC complete the communal spaces.

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 4

The primary material used throughout the flat was light oak with the addition of grey white and blue for added contrast. Lighting fixtures with brass finishes where chosen for a modern and fresh look to the apartment.

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 5

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 6

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 7

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 8

Lightful Family Apartment with Open Communal Living Space 9

Must Read

Mackenzie Heights House by Frits de Vries Architects 6

Mackenzie Heights House by Frits de Vries Architects

Situated on the West side of Vancouver, on a 50’ wide lot, this family home was formed to fit quietly within an established mixed neighborhood. Sitting on a gently sloping site with oblique downtown and mountain views, the Mackenzie Heights House ...