Residential ArchitectureLoftsLondon Warehouse Converted into a Stylish Life Space

London Warehouse Converted into a Stylish Life Space

London warehouse converted into a stylish life space (7)

Project: London Warehouse
Architect: Sadie Snelson Architects (Furniss and May as initial design consultant)
Structural Engineer: Martin Shortt Structural Engineers
Location: London, United Kingdom
Area: 227 sq m
Completed: December 2014
Photos by Rory Gardiner

Clapton Warehouse is a project completed in December 2014 by London-based Sadie Snelson Architects.

Description by Sadie Snelson Architects: An existing London warehouse conversion required a refurbishment. A series of disconnected air less spaces has been transformed into a stylish live/work space. A new mezzanine floor was added with a steel balustrade and folded steel staircase. We designed and the client cast their own concrete kitchen. New crittal style windows were added, over the double height space to add drama to the internal elevations, and to let light flow through the spaces whilst retaining privacy. The elegant palette of finishes was kept simple and references the industrial nature of the existing building.

London warehouse converted into a stylish life space (10)

London warehouse converted into a stylish life space (1)

dining area, Sadie Snelson Architects

London warehouse converted into a stylish life space (5)

staircase, Sadie Snelson Architects

bedroom, Sadie Snelson Architects

shower, Sadie Snelson Architects

Clapton warehouse converted into a stylish life space (3)

Ruhnn Culture Office by InDeco

Ruhnn Culture is China’s largest firm dedicated to internet KOL incubation and KOL marketing in e-commerce. Its new office is set on the 37 and 38 floors of GT Land Plaza in CBD of Hangzhou, with a total area of 3,558 sqm.

Link Farm House / Slade Architecture

The public-facing areas of the Link Farm house are contained within a glass volume that floats across the landscape. The private-facing areas of the house are protected by a volume of locally-sourced stone embedded in the landscape.

New J&T Finance Group Headquarters by CMC Architects

The world of finance is made up of various elements that need to function and fit together flawlessly. The unbroken pattern of the façade mirrors this world.

Light-Infused Panoramic Family Home in Esslingen, Germany

How a highly productive collaboration among a trio of creative Stuttgart-based architects and the client turned an empty lot in Esslingen into a family home for ages. “ We want to raise a family here. The kids should be able to play and the house should be open for guests.”

Hinsdale House Has an Ideal Exposure to the Sun and Protected Views

Situated on a suburban wooded lot, the Hinsdale House is pulled back from the road and rotated to visually diminish its presence and maximize its ideal exposure to the sun and protected views.

Related Articles