Residential ArchitectureHousesNew York House / Studio ST Architects

New York House / Studio ST Architects

New York House

Combining the best of a comfortable suburban home with the sophistication and location of a city apartment, this 6700 square foot, full floor, gut renovations is the perfect house in the city. The generous foyer, kitchen, dining room, living room and family room are designed for hosting functions and fundraisers. On the other side of the home, Studio ST Architects created a large “basement playroom” for the family’s three young sons by combining two bedrooms. A service entry was made into a mudroom. The design conveys a soft opulence, rich yet comfortable, beautiful with functional.

Esther Sperber, founder of Studio ST Architects, believes that design is a collaborative process. She recently published a cover story in Lilith Magazine titled “Gender and Genius” discussing the psychological and architectural aspects of collaborative creativity. In the order to foster a collaborative design process the firm created numerous photo realistic computer rendering of each room which enabled a lively dialogue between the architects and clients sparking unexpected creativity. Photography: Bilyana Dimitrova

New York House 11

New York House 1

New York House 2

New York House 3

New York House 4

New York House 5

New York House 6

New York House 7

New York House 8

New York House 9

New York House 10

New York House 12

New York House 14

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

Nice Way Hostel Porto by Yaroslav Galant

The new Nice Way Hostel Porto located in a beautiful old building on Avenida dos Aliados, it's includes 32 rooms with eclectic center of...

Seattle Backyard Cottage – a 200 sqft Home Office and Party Pad

Located in Seattle's Madrona neighborhood, this 200-square-foot backyard office project​ replaced an existing garage with a functional living room and office.

T&V Architects Renovates London Apartment with a Sustainable Approach

T&V Architects has designed the interior of an apartment in South Kensington, London, adopting eco-friendly strategies and natural materials

Prumirim Beach House / Bruno Rossi Arquitetos

The Prumirim beach house is located in the northern coast of the São Paulo state - Brasil, it is laid out among the thick Atlantic woods of the Sao Paulo shoreline, a few meters from the sea. Due to the plentiful woods, the house implementation faces big limitations within the removal of threes.

JG Phoenix Shenzhen Office

This project is the new office of design practice JG Phoenix in Shenzhen. By bringing in artworks, the designers hoped to convey the team spirit of communication and cooperation.

Recommended Stories