North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects

Architects: Asquith Architects
Project: North Toronto House Full Renovation
Structural Engineer: Blackwell
Contractor: Webb & Lashbrook
Location: Toronto, Ontario, Canada
Year 2018
Photographer: Nanne Springer

This project began as a simple addition to the rear of a two storey detached house in Bedford Park. Through the design and construction process the renovation expanded to include a full renovation weaving a new and modern aesthetic into the existing house. The new addition houses an expanded kitchen and sitting area on the ground floor and master suite and balcony on the second floor. New white oak cabinetry and flooring set the tone for the interior. Bookshelves and display cases were considered carefully to serve as subtle dividers to the space. Accents such as carrara marble, concrete cladding, glass, stainless steel hardware and black slate tile serve as complements to the material palette.

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 1, living room

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 2, kitchen

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 3, dinning room

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 5, kitchen

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 14, kitchen 3

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 4, hall

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 6, stairs

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 8, bedroom

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 9

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 7, fire place

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 10, bathroom

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 11, bathroom 1

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 12, terrace

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects 13

Must Read

blank

Garden Pavilion for Reading and Relaxation in Nature

This project transforms an unused 15’ x 50’ extension to a residential plot into a densely planted, private garden and reading pavilion. To provide privacy from the increasing noise of street traffic, the existing ground plane was excavated, creating a sunken path lined in black granite