Residential ArchitectureRenovation ProjectsOld Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home

Project: Old Swiss Mountain House Renovated
Architects: Wespi de Meuron Romeo Architects
Location: Scudellate, Switzerland
Year 2017
Photography: Albrecht Schnabel

The very restrictive rules for the rustics, impose, as far as possible, the maintenance of the external appearance to the original state.

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 1

The project, just to maintain the walls in the current state, plans to build a house in the house. The main apartment, created in the north-west part of the complex, is created with the insertion of a wooden box, containing the two bedrooms and the bathroom (on the upper floor), inside the two stone volumes. Under the box, with glass walls, there is the entrance area with kitchen and dining area with living room. the table with cooking area connects the two spaces. On the ground floor there is also a small service. The insertion of a house inside the existing rustic, thus creating covered cold spaces, allows to maintain the walls in the current state, with the following advantages:

– not having to intervene on masonry with rasapietra plasters (to waterproof the walls), which  would change the beautiful present appearance;
– allows you to benefit from the stone walls also from inside (through the windows), since with one  classic solution, these walls would be to isolate

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 2

The heated part is simple, compact and mainly made of wood, thus allowing the apartment to be heated in a short time; which is ideal for a occasionally used vacation home.

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 3

The empty (cold) spaces, open on two floors and with a view on the piers of the roof, allow to bring more light to the ground floor, in particular from the north-east through the large openings on the upper floor.

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 4

The beautiful existing entrance is enhanced with the laying of a door, from the completion of the wall upstream and from the connection, on the same level, with the kitchen counter (it is cooked on the rock).

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 5

It is an architecture that respects and enhances the mural substance of the old rustic buildings, but that inside it contains a special and unexpected world.

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 6

The same principle of the house in the house is also used for the apartment obtained in the south-east area. In this case, however, the whole program is developed on a single level. The apartment is however structured so as to allow accommodation for 4 people (2 in the bedroom and 2 on the living room benches).

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 7

The basement is enhanced with an access space, connected to the outdoor terrace, which recalls the entrances of traditional houses. In the basement there is also the cellar with laundry and technical room, common to the two apartments.

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 8

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 9

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 10

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 11

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 12

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 13

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 14

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 15

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 16

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 17
BEFORE
Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 18
BEFORE

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 19

Old Swiss Mountain House Turned into a Vacation Home 20

Blackwood House in Falmouth, Maine / Kaplan Thompson Architects

Unlike contemporary modern spaces that are cold and sterile, this house is modern and sleek yet roughhewn. With fine woodworking alongside the clean lines of the interior structure, raw and cooked come together in harmony.

Lightspeed Headquarters on the Ground Floor of a 19th-Century Railway Hotel, Montreal

Lightspeed commissioned ACDF Architecture – the designers for the first phase of the firm’s headquarters – to create a new floor dedicated to product development. The workspace of the point-of-sale software company is located on the ground floor of a 19th-century railway hotel, the chateau-style Viger Railway Station.

Seaweed Flagship in South Portland by MAAM

SeaWeed is a retreat-inspired marijuana dispensary that embraces the restorative powers of cannabis. In its various forms -flowers, edibles, vapors- cannabis connects us to healthy rituals that keep mind and body energized and balanced.

Menlo Park Residence by Serrao Design & Architecture

This Menlo Park Residence for developer Joseph Eichler was not site sensitive. The new Owners yearned for a closer connection to their yard both physically and visually.

Monaci delle Terre Nere: Boutique Hotel Situated on the Slopes of Mount Etna

Monaci delle Terre Nere is a boutique hotel situated on the slopes of Mount Etna, the highest volcano from Europe, in Sicily, at an...

Related Articles