Retail DesignTealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation

Project: Tealive Bubble Tea Shop
Designer: Fretard Design
Author: Benjamin Frétard
Location: Melbourne, Australia
Year 2018
Photography: Nicole Cleary

Fretard Design has expertly delivered Australia’s first Tealive store, introducing the successful Malaysian bubble tea company to Melbourne’s bustling CBD. A colourful tea stop in the city’s largest transit hub, Southern Cross Station, Benjamin Frétard has designed a visually stimulating space that attracts customers with vibrant purples and yellows and energises the spirit even before the first sip.

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation 8

A striking ceiling installation, representative of the way in which the straw perforates the bubble tea lid, adds intrigue and texture to the store layout while emphasising the bold brand colours and quirky personality.

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation 2

Pops of colour in the wall tiles offset the neutral base and concrete flooring, capturing the gaze and directing it towards the countertop where the eye is met by friendly staff and splashes of purple, teal, and yellow.

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation 3

The partial green wall breathes natural life into already vibrant space, creating a sense of wellness, with a subtle nod to the abundance of greenery found in the many Tealive stores across Asia.

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation 4

Minimal seating and bench space provide for the consistent flow of traffic and fast-paced service demanded of the transient environment within the Station.

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation 5

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation 6

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation 7

Tealive Bubble Tea Shop with a Striking Ceiling Installation 1

Subscribe to our newsletter

Battersea House by Proctor & Shaw

A post-war end of terrace house has been completely refurbished and extended with a contemporary loft and a modern rear extension by its architect owner.

San Francisco Beach House / Form4 Architecture

This San Francisco beach house is a beautiful contemporary three-storey residence completed by Form4 Architecture. Designed for two artists this rear addition to a one-bedroom house symbolizes...

Chic Loft Style Studio Dedicated to the Free Active Man

The Loft style has emerged and developed as a natural need to valorize spaces whose original purpose was not a residential one. Gradually it...

Pieniny House – Small Cottage by HOLA Project Group

Pieniny House is a vacation home designed by Polish studio HOLA Project Group. This small cottage is located on the shore of an artificial...

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

To the ocean side, the Bellarine Peninsula House presents as two stacked, elongated volumes, one sheathed in a fine skin of concrete, the other in hardwood timber that will weather to a pale silver.

Recommended Stories