OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique

Project: OPALO Store
Interior Design: Alapar Studio
Location: Tafalla, Spain
Area: 21m2
Year 2018
Photographer: Xabi Ansó

The new OPALO store space focuses on returning the prominence to the product by creating a boutique where personalized treatment is one of its hallmarks.

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique 2

Opalo has been around for 10 years but they wanted a change of location. The new premises had elements that we wanted to maintain such as the mirrors on the wall that we wanted to maintain as they gave character to the space, at the same time they helped to expand it and create visual verticality. The rhythm generated by these mirrors in the shape of a half circle in the upper part, encouraged us to work with a similar shape – the hollow of the storage area – making this arch one of the figurative elements of the interior space.

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique 3

The new space was smaller than the one they had been in previously, so we worked with different heights on the walls to be able to show as much product as possible in an orderly manner.

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique 4

The different nuances of space are enhanced with the different materials used. On the one hand we have the painting of the pink wall, which zonifies zones the counter space and transmits us femininity and delicacy. On the other hand the floor of large grey tiles give us this feeling of spaciousness; also the curtain of the warehouse has the same grey tone so floor and wall seem to merge.

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique 5

As single elements we can see three stools in velvet grey with golden base so they can work as a group or as single seats. A wooden custom made cabinet was placed in front of the mirror but without completely covering it so it´s integrated into the space. The lower, golden module serves as storage while the back and shelves are white so they can create different compositions with their products. On the other side, we use several shelves in white, the same color as the wall, to show off their products and create a changing exhibition area depending on the season.

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique 6

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique 7

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique 1

OPALO Store by Alapar Studio: A Fresh and Delicate Boutique 8
Material Board

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Modern Townhouse in Seattle with Custom Detail and High End Finishes 6

Modern Townhouse in Seattle with Custom Detail and High End Finishes

With an A+ location, views, quality, and green features this sleek modern townhouse is a must see. Custom detail and high end finishes throughout, the westerly city and water views are unparalleled.
Legea Residential Complex, Thassos / Ark4Lab of Architecture

Legea Residential Complex, Thassos / Ark4Lab of Architecture

The Legea residential complex is developed in the Kallirachi village of Thassos, on a land parcel outside urban planning zone, which is part of a special natural landscape, with a steep slope and dense vegetation.
Low-Impact Holiday Home Surrounded by Nature in the Middle of Nowhere

Low-Impact Holiday Home Surrounded by Nature in the Middle of Nowhere

The Aculco project is a low-impact holiday home surrounded by nature in the middle of nowhere. It is the ideal place to get some rest from modern living in a natural environment, that has some impressive cliffs close by.
Grey-Toned Apartment in Taipei / Wei Yi International Design Associates

Grey-Toned Apartment in Taipei / Wei Yi International Design Associates

This grey-toned apartment is a project in Zhuwei, Tam.sui (Taiwan) with a floor area of 270 m2. The condo faces the estuary of Tamsui River and sits against Mt. Datun.
Gertrudos Apartment , AKTA Interiors

Gertrudos Apartment in Kaunas Old Town / AKTA Interiors

We divided this apartment located in Kaunas Old Town into two separate zones: a living space and a lounge area. Living room and bedrooms are separated by a black-coloured volume: a hallway and a kitchen set.

More Articles Like This