facebook

K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center by GFD

K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center by GFD

Project name: Suzhou • K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center
Project location: Suzhou City, Jiangsu Province, China
Interior design: GFD
Interior design supervisor: Ye Fei
Chief interior designer: Qian Chen
Interior design assistant: Wu Haiyue
Interior decoration design: Cai Yangyang
Decoration execution: Hangzhou QIANDU Decoration Design Co., Ltd.
Architectural design: Suzhou HUAZAO Architectural Design Co., Ltd.
Landscape design: Shanghai WEME Landscape Engineering Co., Ltd.
Area: 1000 m2
Completion time: November 2018
Main materials: Terrazzo, wood veneer, artistic aluminum sheet, black steel
Photographer: Lin Feng
Text: Tang Zi

Adjacent to Suzhou Canal which has inherited the cultural context of the South of the Yangtze River for thousands of years, the project features elegant and humanistic aesthetics, and fully shows people’s imaginations and pursuit of an elegant lifestyle.

K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center by GFD

The smell of books, the coordinated combination of terrazzo and wood, and subtle detailing, together create a soft, elegant and harmonious atmosphere in the overall space, with fascinating texture.

K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center by GFD

K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center by GFD

Lounge bar & Property model display area
The Scandinavian-style furniture in the bar counter area was purchased from the Danish brand MUUTO, refreshing and unique, which resonates with the droplet pedant lamps. Behind the bar counter is an irregular-shaped area for displaying property models. The dynamic sculpture designed by ALEXANDER CALDER above it adds a sense of flexibility to the space.

K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center by GFD

K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center by GFD

K.WAH ROYAL MANSION life Experience Center by GFD

book bar by GFD

book bar by GFD

Sunken book bar
The sunken and semi-enclosed book bar serves for reading and negotiation, with publications of TASCHEN around and the wooden bookcases and furniture setting a soft tone. The starry ceiling is a highlight of the space, which makes it light and vivid and creates a lively atmosphere for reading and talking.

entertainment zone by GFD

entertainment zone by GFD

Children’s entertainment zone
The children’s entertainment zone is beside the property model display area, where kids can learn things through lively and delightful activities. The arc-shaped bookshelf, furniture from the Italian furniture brand ME TOO, combined with Legos, make the space interesting and visually attracting.

stairs by GFD

kitchen by GFD

kitchen by GFD

Shared kitchen & Garden
As arriving at the second floor, an open kitchen leaps to the eyes first. The long kitchen island helps housewives to bake and communicate freely, which facilitates interactions and ensures a lively atmosphere within the space. The visually striking graffiti on the translucent wall depicts a contemporary female with clean lines, which highlights the theme of the space and well coordinates with the flowers near it. Outside the kitchen is a pleasing garden, which presents a vibrant scene. This semi-open space is edged with a canopy for a canopy and gauze curtains. An outdoor sofa set is placed in front of a wall with flowers and grasses, which enables people to enjoy afternoon tea and chat with friends in an elegant and refreshing environment.

private cinema by GFD

Private cinema
The private cinema is dominated by dark blue, making people comfortable and calm. Metal lines and mirrors are used to partition the space. TOM DIXON and B&B furniture and accessories improve the aesthetic appeal of the space, and also ensures privacy.

terrace and garden by GFD

terrace and garden by GFD

Washrooms
The design team adopted different color palettes in the men’s washroom and women’s washroom. A large area of pink produces a lovely atmosphere in the women’s washroom and makeup room, and neon lamps on the wall add individuality and avant-garde stylishness to the space. In contrast, the men’s washroom is characterized by turquoise color, in which the painting of geometric shapes enriches the sense of structure in the space. Besides, TOM DIXON toiletries placed in the washrooms can serve for people’s pursuit of a quality life.
With the integration of functionality and humanistic aesthetics, the K.WAH ROYAL MANSION perfectly interprets an elegant and quality lifestyle.

bathroom by GFD

1F floor plan

2F floor plan

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Duplex Penthouse Apartment with a Big Roof Terrace

Project: Duplex Penthouse Apartment Architects: Toledano + Architects Location: Tel Aviv, Israel Area: 160 sqm (interior) + 80 sqm (terrace) Year 2016 Photographer: Oded Smadar This Duplex Penthouse apartment and...

House in Güemes, Santander / Zooco Estudio

The " House in Güemes " project includes a refurbishment of an existing building and the creation of new construction to complete the program of this particular house. The existing building is annexed to a larger building and separated from it by a large covered passageway.

Designer Andrew Suvalsky, Hudson Views apartment in Upper West Side

Designer Andrew Suvalsky says „The fun part of a project like this is seeing it evolve into something totally unexpected. Usually when designing I...

Bellevue Hill House – Sydney’s Dress Circle by Luigi Rosselli Architects

Designed on a steep site, located just below the summit of Bellevue Hill, this substantial residence has been endowed with an eagle’s nest panorama. The harbour is Sydney’s stage set and here on this hill we sit in the dress circle of this theatrical city ...

Eyrie: authentic immersion in the wild nature

Eyrie is a project that includes two cabins designed by Cheshire Architects to an hour away from Auckland, New Zealand, close to Kaipara harbor. The...

Two-Bedroom Residence Showcasing an Asymmetrical Geometry

This two-bedroom residence, located in Owczarnia, a village near Warsaw, to a large degree owes its form to its owners, who, wanting a personalized, unique look, agreed to a spatial composition that departed from that of the archetypal home.