Heng Salon — A 29 Square Meter Pop-Up Scalp Care Salon

Heng Salon — A 29-Square-Meter Pop-Up Scalp Care Salon

Project: Heng Salon Pop-Up
Design firm: wutongstudio
Chief designer: Huang Yi
Location: 3F, Phoenix Plaza, Hunan Road, Nanjing, Jiangsu Province, China
Area: 29 m2
Completion time: March 30, 2019
Construction materials: polycarbonate hollow sheet, steel panel
Suppliers: BAYER, JIA, EUROSTAR
Function: scalp care + leisure
Photography: Zheng Lei

The Heng Salon is a 29-square-meter pop-up salon, which is situated in a shopping mall in Nanjing, China. The shopping mall has been constructed for many years, which faced the need of upgrade and renovation. Three different types of stores, including a hair salon, a bookstore and an educational agency, converge along a passageway in it. Because of transformation and renovation of the shopping mall, a 29 m2 space was left in front of the hair salon. The owner of the hair salon wanted to “do something interesting” on this triangular space, with a view to enhancing its brand value as well as providing a resting & leisure space and attracting customers for the shopping mall.

Heng Salon — A 29-Square-Meter Pop-Up Scalp Care Salon

The hair salon beside the site is a box enclosed by gradient glass. During analyzing consumers’ circulation routes, we found a close interaction between the hair salon and customers of the educational agency as well as the bookstore adjacent to it.

Heng Salon — A 29-Square-Meter Pop-Up Scalp Care Salon

The designers made the best use of the limited space based on site conditions, hoping to make it “all-inclusive”.

A 29-Square-Meter Pop-Up Scalp Care Salon

The site features a triangular shape, with one side facing the atrium of the shopping mall. The design team utilized translucent polycarbonate hollow sheets, which ensures privacy of the space while bringing in natural light from the atrium. In addition, the designers left space for a window, which enables interaction between the inside and outside and enhances the transparency of the interior space. Light penetrates polycarbonate sheets and fills the space, hence producing a soft and peaceful ambience and at the same time making hair appear to be more shiny.

A 29-Square-Meter Pop-Up Scalp Care Salon

Open yet enclosed, this space is a unique existence, allowing consumers to enjoy scalp care in a comfortable and relaxing manner.

Multifunctional-leisure-area-looking-outside-through-window

Its brand image created by the design team is consistent with its unique socializing content. The efficient utilization of recyclable materials, the principles of environment protection and energy saving, the dimensional spatial relationships, as well as the artistic ambience brought out by the mix and match of furnishings, all make the space meaningful and distinctive.

Multifunctional-leisure-area

Heng Salon — A 29-Square-Meter Pop-Up Scalp Care Salon

A 29-Square-Meter Pop-Up Scalp Care Salon, Bar-counter-area

plan

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Ghat House in Chile / Max Núñez Arquitectos

The Ghat house is located on a terrain that has a 25º inclination, facing the Pacific Ocean. Its design, structure, internal organization, and the lifestyle proposed within it were determined by the pre-existing conditions of the topography.

Thornbury House: Low Cost Family Home Set within a Quiet, Inner-Suburban Context

The Thornbury House is a low cost, compact family home set within a quiet, inner-suburban context. The design is underpinned by its playful roof form which references its surrounding context and is stretched and pulled to accommodate a double storey residence in what appears to be a single storey dwelling.

Foster City Affordable Eichler Remodel by Klopf Architecture

Joseph Eichler developed his moderately priced houses for the mass-market starting in 1949. His homes were designed using affordable materials and simple construction techniques.

Modern Dnepr Apartment for a Young Family with Two Kids

Modern Dnepr apartment for a young family with two kids was successfully implemented without any changes of initial plan. In this project all the details were considered, beginning from the layout and finishing with a unique shades of the walls.

Apartment B Vienna / Destilat Architecture + Design

Our client bought two apartments on opposite sides of the same corridor on the 4th floor of a Viennese “Gründerzeit” building. The smaller apartment with its 65m2 faces the courtyard while the bigger, approximately 100m2-apartment looks towards the street as well as the courtyard side.

Five Gardens House, Alteration and Addition by David Boyle Architect

Perched on a headland in Middle Harbour, between The Knoll, a remanent bush outcrop, and a spectacular eucalypt within the back yard, Five Gardens House establishes landscape as a form and spatial generator for the alterations to a 1950’s suburban modernist house.