Residential ArchitectureApartmentsParc Oasis Apartment, Kowloon Tong, Hong Kong

Parc Oasis Apartment, Kowloon Tong, Hong Kong

Parc Oasis Apartment, Kowloon Tong, Hong Kong

Project: Parc Oasis Apartment
Interior Design: littleMORE
Location: Kowloon Tong, Hong Kong
Completed 2022
Size: 450 sq ft.
Photo Credits: littleMORE

Colours are closely linked to our mood and emotions. Choosing the right hues for your home can add to the ambiance and influence how you feel. For this young couple living in a 450 square feet apartment in Parc Oasis, they are surrounded by a calm and peaceful colour palette which makes them infuse with jolliness and homely touches every day and night.

Parc Oasis Apartment, Kowloon Tong, Hong Kong

Pale mustard yellow paint is used as the base tone in the living and dining rooms which confers the space with a tranquil atmosphere. Complementing the harmonious colour is matt oak flooring and well-designed furniture in cherry and walnut wood, instilling the living area with coziness, warmth and subtle texture. Two sets of pendant lights are delicately selected, of which the light diffusing effect further warms the space up.

Parc Oasis Apartment, Kowloon Tong, Hong Kong

The original floorplan came with a standard kitchen which took up a big portion of the living area. By replacing the wall with a half-waist kitchen cabinet, the whole cooking-cum-dining space is opened up and the homeowners can interact with each other during light cooking.

dining area, Kowloon Tong, Hong Kong

A furry grey rug is placed in front of the creamy sofa next to the big window, creating a comfy zone for the couple to enjoy their relaxing time and intimate conversation. Behind the sofa, a flexible work station is set up instantly by pulling down a work top from the tall cabinet. Transformable design makes work from home easy.

Parc Oasis Apartment, Kowloon Tong, Hong Kong

The master bedroom is decked in khaki tone to emanate cosiness and simplicity. The use of the soothing colour can also offset the sense of spatial oppression in this compact room. A small yet practical dressing table by the bed is sunken on the raised platform without obstructing the sunlight as well as the view from the window.

bedroom, Kowloon Tong, Hong Kong

desk,, Kowloon Tong, Hong Kong

bathroom, Kowloon Tong, Hong Kong

Yamato Philbeck Residence / in situ studio

The Yamato Philbeck Residence is located at the edge of a deep ravine, between the forest and a suburban street. Four site walls create a perch for the main volume of the house – a spare box with articulated roof forms.

Big Top House, Arizona by The Ranch Mine

After a decade of trying to adapt their lives to the confines of a house that couldn’t meet their needs, a young family purchased a vacant lot at the base of Camelback Mountain in Phoenix, Arizona.

SIPS House – A Simple And Restrained Design Offering Connection and Outlook

The SIPS House project is demonstration of restraint, the design has been carefully and deliberately paired back to the core aspirations of connections, outlooks and prospect.

Campanella House – Combination of Simplicity and Comfort

Campanella House is a family home designed by Brazilian studio Campanella Arquitetura. Description by Campanella Arquitetura: The Campanella’s house, located at Morada Garoupas condominium on...

Jaffa Apartment, a Collection of 300-year-old Spaces Built Around a Central Patio

In the design of the Jaffa apartment, an engineering effort was invested to connect the spaces in scope to create a flow between them.

Related Articles