PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group

Center Stage / HGA and SWA Group

Project Name: PayPal Headquarters Renovation
Architect: HGA (indoor spaces) and SWA Group (outdoor spaces)
Collaborators: Habitec Architecture & AP&I Architecture
Location: San Jose, California
Year 2019
Certifications: ENERGY STAR certified & LEED Gold certified

PayPal is a global fintech company committed to democratizing financial services and empowering people and businesses to join and thrive in the global economy. After becoming an independent company in 2015, there was an opportunity to develop a new identity that was reflected in PayPal’s physical office spaces. With its headquarters located in the heart of San Jose, PayPal’s campus has been redesigned to showcase the company’s culture and values.

Great Hall Coffee Bar / HGA and SWA Group

PayPal’s San Jose headquarters, which houses over 4,000 employees across six buildings totaling 728,000 square feet, has brought PayPal’s values to life with new for more collaborative and inclusive spaces that foster innovation and wellness, making PayPal a great place to work. With construction completing in the summer of 2019, updates include a new outdoor community space with an amphitheater-style center stage and gaming area. Also, new additions to campus include a market store to shop for branded merchandise, an upgraded Tech Lounge for quick IT support, a Great Hall coffee bar & lounge, and the Oasis outdoor bar.

Collaborative Brainstorm Space / HGA and SWA Group

The new interior design of Building 15 is centered around people and the work modes that enable them to reach their full creative and innovative potential. A key design theme – nature meets technology – activates highly social spaces and calms areas designed for concentration and wellness. As an extension of PayPal’s durable team model to inspire greater connectivity across teams, speed and efficiency were two major focuses for the employees in this building. Eliminating assigned desks in this space has created more opportunity for collaboration and brainstorming. The 102,000 square foot renovations in Building 15 is just the beginning of the campus-wide uplift that will span across all buildings on campus.

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Indoor Open Seating

Additionally, among the buildings at our headquarters in San Jose, several are ENERGY STAR certified and one is LEED Gold certified.

Communal Cafe Seating / HGA and SWA Group

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Living Room Style Seating

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Living Room Style Seating Pt.2

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Open Office Space

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Semi-private Work Space, Pt. 2

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Semi-private Work Space

HGA and SWA Group / Step Seating

HGA and SWA Group / Tech Lounge Pt.2

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Breakroom

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Outdoor Lounge Space

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Oasis Outdoor Space

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group / Outdoor Games Space

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Five Vacation Houses in the Middle of the Forest in Valle de Bravo, Mexico

In the middle of the forest in Valle de Bravo, Mexico, five vacation houses are dispersed in the land surrounded by mountains. Each house (five with the same typology) consists of 6 volumes positioned in such a way that they generates a central patio. The patio, in addition to views, gives silence and privacy.

Growth: origami-pot that grows with the plant

Ayaskan Studio has designed an original origami-pot that adapts to plant growth. Studio Ayaskan was formed by Bike and Begum Ayaskan, a twin designer duo...

Recovery of an Attic of a Building in Turin / BLAARCHITETTURA

The intervention is a recovery of an attic of a building in Turin whose final intention of the client is a main use for Airbnb. The project thus becomes an opportunity to create an environment that can accommodate future tenants in the best possible way and at the same time give them a moment of relaxation and peace.

Porto Covo Guesthouse Featuring an Eclectic, Calm and Pluralistic Atmosphere

Porto Covo is an interior design project for a guesthouse in Porto Covo, Alentejo. The aim of the project is to emphases the characteristics of the place and it relation with the surroundings.