Office DesignPayPal Continues to Grow its Workspace in New York City

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City

Project: PayPal Workspace
Architects: Rapt Studio
Location: New York City, United States
Year 2018
Photography: Eric Laignel
NYCxDESIGN Awards 2018 Tech Office Winner

Along the way, we have partnered with PayPal to design workplace experiences that have helped their staff thrive.

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 1

Having already built out a few floors for the fintech leader in New York, Rapt continued by expanding their West Village presence, emphasizing the company’s stories of consumer partnerships. Our latest work covers two full floors of open and collaborative workplace and highly flexible gathering spaces. What was once the loading dock and freight elevator lobby, has been repurposed as the company’s main entrance to the building, announcing PayPal’s occupancy as a highly-branded, single tenant experience, leading to a state of the art experience center side by side with the employee gathering and meeting areas. There is no “behind the curtain” here.

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 2

Several structural bays were removed between the first and second floors and was outfitted with a sweeping stepped bleacher component—allowing for large all-hands gatherings, and through the use of the integrated technology, company-wide, global presentations and product launches. Above and overlooking the all-hands area is a café/server with café seating that allows for impromptu smaller meetings on a daily basis and for front row seats during a presentation.

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 3

While the workspace on the upper floors embraces a bright and playful material palette, these lower levels are finished with a more refined and mature palette balancing PayPal’s brand colors of blues and grays with light woods and brass. Cloud-like pendants float above the stair for a bit of whimsy while a patchwork pattern does double duty on the presentation wall, presenting as a large-scale artwork while offering much needed acoustic qualities to the large space.

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 4

A large travertine bar with a brass grid of suspended shelving and lighting anchors the communal area at the base of the all-hands area. The bar creates a special moment not only for PayPal employees and partners but also for visitors and passersby who have visibility of the activity within the space from Washington Street. This space hosts weekly interactive events and encourages employees to build community throughout the day, whether it’s making an espresso for a co-worker or celebrating a win during a happy hour.

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 5

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 6

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 7

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 8

PayPal Continues to Grow its Workspace in New York City 8

Subscribe to our newsletter

David Street House, Austin / Murray Legge Architecture

This project began with two families purchasing a large Central Austin property and subdividing it into two narrow lots to build new homes on - we were hired to design one of the homes.

Oasis Tea Zone in Capitol Hill, Seattle / Board & Vellum

The challenge was to work with and within a partial remodel left behind from an earlier tenant improvement: a partial-height wall, and a three foot drop dividing the back of the space from the front.

Transformation of an Apartment into a Small Office in Turin

The apartment, located on the top floor of a building in Borgo Vittoria in Turin, was renovated for a new owner, a young graphic and web designer needing space for living and working.

Housing Reform for a Couple of Audiovisual Producers and Their Dog

A couple decides to move to an old house located on the third floor of a block built during the 1950s in a famous working-class neighborhood of the city of Granada. With a very poor factory enclosure, these blocks are defined by a structure of two crunches of load walls of 1 foot of large format ceramic hollow brick.

A-Frame Cottage by Jean Verville Architecte

The rehabilitation of this A-frame cottage reflects the method of the architect who, approaching the essence of his clients’ everyday life, leads them to scrutinize their daily habits as well as their real family needs to surpass their own limitation

Recommended Stories