Office DesignPinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

Project: Pinterest Headquarters
Architects: IwamotoScott Architecture
Principals: Lisa Iwamoto, Craig Scott
Project Team: Matt Kendall, Maura Chen, Liam Cook, Pierre Barral, Trevor Larsen
Collaborating Executive Architect: Brereton Architects
Base Building Architects: Heller Manus Architects
Location: San Francisco, California
Area: 150,000 sqft
Photography: Bruce Damonte

Brereton collaborated once again with design architect Iwamoto Scott Architecture on the latest Pinterest headquarters. Located in a new six story concrete structure in San Francisco’s SOMA district, it is positioned to create an urban campus with their earlier workspaces completed down the street. It is similarly inspired by the ongoing evolution of the company’s web platform design – clean, simple, intuitive, and a canvas for creativity. The main lobby at ground level constitutes one of the city’s future POPOS spaces — i.e. a Privately Owned Public Outdoor Space. It is glassed-in, but has an operable corner that opens to a new landscaped mid-block alleyway. Within this double-height lobby Iwamoto Scott designed a new cafe called The Point that is run by Pinterest. Similar to the earlier HQ design, a bespoke wood ceiling along Brannan Street and custom built-in furniture is designed to act as a ‘super-threshold’ between Pinterest and the city.

Pinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

The all-hands/dining space occupies most of the second floor. A communication stair connecting this level to all upper floors switches back and hangs from the ceiling as a sculptural object that animates the POPOS below. The stair forms a linear cascade for the upper four floors. At each level, a pantry and lounges are positioned adjacent to where the stair lands. A porous band of meeting spaces, detailed with intersecting glass corners, becomes a spatio-programmatic filter between the stair, core and perimeter workstations. Similar to the earlier HQ layout, workstations occupy the perimeter of the building; but here they are more well-lit by daylight via large windows on three sides.

Pinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

The stair also acts as the central organizing figure to the workspace, and with its porous enclosure of white vertical steel rod this central stair offers filtered views through the workspace. The stair landings also intersect with horizontal circulation at eat level, encouraging impromptu encounters among Pinterest employees.

Pinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

Pinterest Headquarters in San Francisco

Slender House: Contemporary Reinterpretation of the Bungalow of the 1960s

Located in the beautiful region of the Eastern Townships near the US border in Quebec, the Slender House Residence unfolds in a long linear volume. Nestled on the steep shores of Lake Memphremagog it opens-up onto a peaceful secluded bay.

Glogauer Apartment in Berlin by White Arrow

White Arrow recently completed a gut renovation and interior design project in a landmarked building in Berlin, Germany. We created a serene environment that feels cohesive and luxurious; subtly curved corners, textural tile, deco detailing, and arches complement the high ceilings

Monterey Residence, Hermosa Beach / Blanchard Fuentes Design

Patinated copper and bronzed iron are richly defined against the subtle uniformity of cream colored plasterwork. A clear grained Cedar scrim finished in a natural hue of pale rose add a neutral element to the overall composition.

Briarcrest Remodel / Stuart Sampley Architect

Architect: Stuart Sampley Architect Project: Briarcrest Remodel Builder: Jake Badger /JGB Custom Homes Interiors: Rebekah Gainsley / Blink Interiors Location: Austin, Texas Photography: Adrienne Breaux Briarcrest Remodel is a renovation...

Valburn West House by Alterstudio Architecture

Architects: Alterstudio Architecture Project: Valburn West House Location: Austin, Texas, US Photography: Casey Dunn Photography Valburn West House is a contemporary residence designed by Alterstudio Architecture, located in...

Related Articles