GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch

Architect: Studio Hatch
Project: GitHub Office Space
Location: San Francisco, United States
Area: 55000 sq F
Photography: Eva Kolenko

At the core of GitHub technology is social collaboration, which was made physically evident in their 55,000 square foot headquarters. The three story office space includes a variety of work environments to accommodate different work styles and flexibility including multiple cafes, a commercial kitchen, full bar, indoor park, dojo and coder caves.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 2

Branded Experiences: As a company founded in local cafes and bars around the city of San Francisco, it was important to infuse these types of environments throughout the space as a nod to the company’s roots. Not to mention their beloved Octocat makes various appearances as “The Thinktocat”, the star in GitHub’s official seal, and in various other art pieces created by the staff.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 2

Community: The entire first floor is dedicated to hosting gatherings within the GitHub community. As such, the space was designed to look and feel like a great event space embracing the hip, warm industrial feel of local bars and restaurants, helping to make it an integrated part of the surrounding neighborhood.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 3

Rich History: The beautiful brick and timber space was once the site of a dried fruit packing warehouse in the early 1900’s. Along with GitHub’s own “ship it” mentality, the design honors the rich roots of the space through the use of vintage shipping containers, deconstructed and rebuilt on site as a reference to the train that rolled right through the ground floor.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 6

Flexibility: With total individual freedom and self-assignment in their work space, GitHubbers needed a variety of spaces to take up residence. Mobile, stationary and height adjustable work surfaces, coder caves, and various cafes were provided for the opportunity to engage in different experiences throughout the day.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 5

Collaborative Spaces: Having a choice between different types of seating, and places to work and meet throughout the day is a crucial part of the bottom-up company model that encourages employees to have a sense of ownership. The seamless blend of work and play encourages authentic interaction and promotes collaboration.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 6

Personality: GitHub takes pride in being an approachable company with a ton of personality. Their playful spirit is evident in the many themed conference rooms including the Situation Room, Rat Pack Room, Saloon, Executive Lounge, and of course the exact replica of the Oval Office which serves as their reception.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 7

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 8

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 9

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 10

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 11

GitHub Office Space in San Francisco

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 12

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 13

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 14

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch 15

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Modern cat furniture with innovative design

Since the beginning of civilization, man tamed animals and they have become his helpful partners, his companions or his friends. Many modern families have...

Kindred Townhouses by Megowan Architectural

At home amongst the leafy Glen Iris surrounds and classic pitched roofs, Kindred townhouses mix timeless design with all the trimmings of a luxury development.

Oxford Street Apartment Featuring an Industrial Aesthetic

The clients’ requested a dark kitchen which would also throw hints to the industrial aesthetic of the iconic Collingwood Foy & Gibson building in which it is located. The original design did not utilise the vast space, resulting in areas that the clients could not properly use.

Roc Cube Apartment in Barcelona / Nook Architects

Spanish architects Nook have renovated Roc Cube, a small apartment in Barcelona's gothic quarter, leaving decorative floor tiles in place to reveal the original...

Meier Road Barn by Mork Ulnes Architects

Located in Sebastopol, California, Meier Road Barn was designed by Mork Ulnes Architects. With offices in San Francisco and Oslo, Mork Ulnes Architects approaches...

Minimal and Loft Style for a Young Family with a Son

The team of designers of Zooi studio has realized a project of flats in minimal and loft style suitable for a young family with a son aged 10.