WeWork Office by Okra and Direct Painting Group

- Advertisement -

WeWork Office by Okra and Direct Painting Group

Project: WeWork Office
Designers: Oktra
Contractors: Direct Painting Group
Location: London, United Kingdom
Size: 54,000 sqft
Year: 2020

WeWork Corsham Street is our fifth project in collaboration with the global coworking provider. We were given the shell and core of a new building development and in 16 weeks, we completed a full design and build project over two floors. We worked alongside WeWork’s design team to draw up design concepts. They drew inspiration from the history of local area and WeWork’s brand identity to create a highly creative design.

WeWork Office by Okra and Direct Painting Group

Corsham Street is the first WeWork project with direct access to street level, as opposed to multi-let building. This meant extra consideration was required for both building security and temperature movement from outside. The idea behind WeWork is to create a platform for creatives, an office space but not as we know it. The design capitalises on the building’s central atrium. As you walk into WeWork Corsham there is a concrete spiral staircase feature. When glancing up, the network of exposed building services are arranged to resemble art on the ceiling. A maze of pipes and ductwork are closely coordinated to create a dramatic effect at high level. From New York to San Francisco to Tel Aviv, Amsterdam and London, the brand is distinctively consistent, right down to the coffee, craft beer and coolers of cucumber-infused water.

WeWork Office by Okra and Direct Painting Group

For the benefit of their members, WeWork required 100 percent certainty that the project would be completed on time and on budget. Trusting our proven design and build methodology, we were able to deliver this. The fit out includes a mixture of communal and glassed-in member spaces surrounded by unique interior design. Formal and informal meeting areas are populated with leather sofas, rugs and quirky throw pillows. Breakout spaces include unique kitchen facilities with bespoke joinery and feature fittings. Telephone booths and quiet zones provide privacy when needed.

WeWork Office by Okra and Direct Painting Group

WeWork Office by Okra and Direct Painting Group

WeWork Office by Okra and Direct Painting Group

coworking, Okra and Direct Painting Group

Office by Okra and Direct Painting Group

Office by Okra and Direct Painting Group

kitchen, Okra and Direct Painting Group

WeWork Office by Okra and Direct Painting Group

- Advertisement -

Contemporary Texas Home Designed to Maximize the Surrounding Views

Nestled in the hill country along Redbud Trail, this contemporary Texas home sits on top of a ridge and is defined by its views. The drop-off in the sloping terrain is enhanced by a low-slung building form, creating its own drama through expressive angles in the living room and each bedroom as they turn to face the landscape.

The Hawkers Revolution Lands in Madrid with its First-Ever Physical Store

A Hawkers Madrid Store space that faithfully reflects the values of the Hawkers product, through finishings that mix marble and stainless steel, meeting that attention to detail that engages the buyer’s whole experience in the store.

Piso Pereiv Apartment in Barcelona / MIEL Arquitectos

The Piso Pereiv apartment was reformed with the idea of using it as a tourist apartment for short but vibrant stays. The project was designed...

1970s Double Brick Family Home Was Completely Transformed by Inbetween Architecture

To make the most of its privileged position, overlooking Ruffey Lake Park in Doncaster, this 1970s double brick family home has undergone a complete transformation.

Traditional Apartment Turned into a Functional Studio for a Young Designer

This traditional apartment in Mexico City has been adapted to the modern lifestyle of a young owner.  The project was designed and completed by...

Casa Muelles, Pichicuy / SAA Arquitectura + Territorio

Casa Muelles features a south-west façade that is completely open towards the sea. To the north-east, the perimeters are designed to respect the privacy of the site as well as the proper utilization of natural light.

Sunset Plaza Residence: modernist forms with dramatic views over Los Angeles

Assembledge+ has designed Sunset Plaza Residence in Hollywood Hills. Description by Assembledge+:  The design of the Sunset Plaza Residence is primarily driven by the motivation to...

Casa A by Rem’a Arquitectos Stands Out with Atypical Volumes and Consistency

Privacy and altimetric asymmetry are the main concerns of this specific intervention zone. Therefore we established a dialogue between this duality, building around programmatic voids, exogenous or endogenous.

Thornbury House: Low Cost Family Home Set within a Quiet, Inner-Suburban Context

The Thornbury House is a low cost, compact family home set within a quiet, inner-suburban context. The design is underpinned by its playful roof form which references its surrounding context and is stretched and pulled to accommodate a double storey residence in what appears to be a single storey dwelling.

La Pineda House in Girona, Spain by Jaime Prous Architects

The La Pineda House is formed by three enclosures that, together with the porches, are articulated to leave an empty space (patios). In this house, a fourth element is suggested: the closed porch, an outside space in the interior, intended to be the access and main distributor of the house.

NoMad Loft Designed by Worrell Yeung in Former Manhattan Hotel

This 19th century duplex loft located in the historic Gilsey House building in the NoMad neighborhood of Manhattan, was converted from a hotel into apartments in the 1980’s, resulting in oddly shaped entry sequences and constrained living spaces.