Refurbishment of a 35 sqm Vacation Apartment on Polish Seaside

Refurbishment of a Vacation Apartment on Polish Seaside

Project: Holiday apartment on Polish seaside
Architects: Atelier Starzak Strebicki
Team: Jola Starzak, Dawid Strębicki, Katarzyna Leśniewska, Anna Śmierzchalska
Location: Niechorze, Poland
Area: 35 m2
Text and photos courtesy of Atelier Starzak Strebicki

From the architect: The interior in Niechorze was designed to exact the lifestyle of vacationists. Resulting in an open space with functionality and comfort that are being defined by its very users. It is enabled both by sliding doors between two rooms and mobile furniture (i.e. beds on wheels) as well as intense colours determining the atmosphere of coziness in the situation of a temporary stay.

kitchen, Atelier Starzak Strebicki

The interior’s space is constructed due to the principle of playing with oppositions (i.e. joining/dividing, gathering/separating, eliciting/concealing) directing the experience of stay towards highly individual in its character. Used materials such as shuttering plywood (multiplex) or granite are durable and warrant to keep the vacation apartment clean. The interior is easily configurable depending on the changing number of people (from 2 to 5).

Refurbishment of a Vacation Apartment on Polish Seaside 2

About Atelier Starzak Strebicki
Atelier Starzak Strebicki is a practice for architecture, urbanism, research and design, based in Poznań, Poland. The team is led by Jola Starzak and Dawid Strębicki. The studio is working on variety of projects and research tasks in different scales.

living room, Atelier Starzak Strebicki

Refurbishment of a Vacation Apartment on Polish Seaside 4

Refurbishment of a Vacation Apartment on Polish Seaside 5

Refurbishment of a Vacation Apartment on Polish Seaside 6

Refurbishment of a Vacation Apartment on Polish Seaside 7

bathroom, Atelier Starzak Strebicki

Refurbishment of a Vacation Apartment on Polish Seaside 9

Must Read

Wyoming Family Compound / Carney Logan Burke Architects 1

Wyoming Family Compound / Carney Logan Burke Architects

Carney Logan Burke was tasked to design an entire compound for a young family relocating from the San Francisco Bay Area to Wilson, Wyoming. The collaborative approach resulted in an open, airy, nature-inspired Wyoming family compound that makes the most of its site while meeting the needs of an active family.