Roman Apartment / Carola Vannini Architecture

Roman Apartment

Roman Apartment is a residential project completed in 2016 by Carola Vannini Architecture. Located in Rome, the apartment has an inner surface of 180 sqm and a terrace of 65 sqm.

From the architect: This Roman apartment went through an important conservative intervention that wanted to emphasize the original ancient structure of the building through the addition of modern Interior Design elements.

Roman Apartment 1

We get into the apartment through a distribution space carachterized by an ancient arch and a big back lit wardrobe, that create a magnificent lighting effect. The living room is enlighten by three windows that overlook the big terrrace and the pleasant surrounding areas. A brick wall has been restored and underlined by a continous recessed led light strip.

Roman Apartment 2

The kitchen is custom made and characterized by the two colors, black and white. A frontal wall covered by a blackboard covering, creates a sharing space dedicated to the entire family.

Roman Apartment 3

The night area contains the master bedroom, two girls bedrooms, one guest bedroom and an office space. Each bedroom has its own bathroom space, coordinated by colors and flair.

Roman Apartment 4

The lighting design has been a very important aspect of this work. It very much contributed to create a refined balance between ancient and modern architecture, while making this apartment unique.

Architect: Carola Vannini Architecture
Project: Roman Apartment
Location: Rome, Italy
Area: 180 sqm + 65 sqm
Photographer: Stefano Pedretti

Roman Apartment 5

Roman Apartment 6

Roman Apartment 7

Roman Apartment 8

Roman Apartment 9

Roman Apartment 10

Roman Apartment 11

Roman Apartment 12

Roman Apartment 13

Roman Apartment 14

Roman Apartment 15

Roman Apartment 16

Roman Apartment 17

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Manhwarican House by Rieuldorang Atelier

The vacated space in the form of a gable becomes one of the sequences going into the Manhwarican house. And let it shine the sunshine indirectly. The vacated space in the form of gaps changes with time, and the feeling of space also changes.

Striking Rooftop Addition to a Top Floor Flat in North East London

deDraft were approached by a young family to design a striking rooftop addition to a top floor flat in Walthamstow, North East London. With one child they sought to utilise the generous proportions of the 1950’s Warner flat to create a dedicated master suite with the inclusion of any external terrace space, taking in the uninterrupted views of Lloyd Park