Rumilahua Hacienda, Ecuador / Lopez Lopez Arquitectos

Rumilahua Hacienda, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

Project Name: Rumilahua hacienda
Architects: Lopez Lopez Arquitectos
Location: Ecuador
Project Area 450.0 m2

In the Andes, at 3,300 meters and surrounded by the Sincholagua, Cotopaxi, Rumiñahui, Corazón and Pasochoa volcanoes, is the Rumilahua hacienda.

Rumilahua Hacienda, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

The project is an extension of a small house and consists of reinforced concrete walls, ocher in color, with a texture achieved from formwork made of eucalyptus tables planed on only one side.

Rumilahua Hacienda, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

The walls relate the house with the terrain characterized by the presence of rock and soil of volcanic origin. These comprise the ‘settling’ of the house: support that provides protection but also determines the extraordinary views in its openings.

Rumilahua Hacienda, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

Openings interspersed with an envelope / roof, designed outward with rusted Corten steel and inward with white surfaces. The structure of the envelope is designed with seike wood porches assembled at the factory.

residential, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

A suitable temperature comfort is achieved, taking advantage of the heat buildup in the walls and keeping it with laminated glass and sufficient insulation in walls and roof to deal with the icy winds of the area.

Rumilahua Hacienda, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

living room, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

interior design, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

bedroom / Lopez lopez Arquitectos

Rumilahua Hacienda, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

mountain house / Lopez lopez Arquitectos

Rumilahua Hacienda, Ecuador / Lopez lopez Arquitectos

plan

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Silk Road Office, A Space where Colour Palette Coordinates with Form

The project is a corporate office situated on the 33rd floor of Maike Center, Xi’an High-tech Industries Zone, China. Through adopting a brand-new design approach, the chief designer Dang Ming turned the workplace into an artwork ...

Lasa Penthouse in Genoa / Gosplan

The Lasa penthouse was designed in 2016 by Gosplan, an architecture studio based in Genoa. The studio was founded in 2010 by Federico Bellegoni, Nicola Lunardi,...

The Roof Of This New Northcote House Curves Upwards To Provide Sunlight

This Northcote House is another in a series of houses in which we’ve employed creative means of getting sunlight into difficult spaces, while creating an uplifting feeling for the occupant. The existing house was on a narrow 6.5m wide block with neighbouring walls built on both boundaries ...